Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣΕκκλησία17 Μαρτίου | Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου

17 Μαρτίου | Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Στις 17 Μαρτίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου, που είναι γνωστός ως ο «άνθρωπος του Θεού» (η μνήμη του εορτάζεται και από την Καθολική Εκκλησία, στις 17 Ιουλίου).

Ο Αλέξιος γεννήθηκε στη Ρώμη στα τέλη του 4oυ αιώνα από γονείς ευγενείς και πλούσιους, τον πατρίκιο Ευφημανό και την Αγλαΐδα.

mechanical adv 2021

Κατά την παράδοση νυμφεύτηκε σε νεαρή ηλικία λόγω της επιμονής των γονέων του, αλλά την πρώτη νύχτα του γάμου εγκατέλειψε τη συζυγική εστία και μετέβη στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας (νυν Ούρφα της Τουρκίας), όπου έζησε επί δέκα χρόνια ως επαίτης.

apostolakis adv 2

Όταν κινδύνευσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή, παρά την εκτίμηση των ντόπιων προς το πρόσωπό του για την αρετή του.

Έτσι, ο Αλέξιος επιβιβάστηκε σε ένα πλοίο με προορισμό την Ταρσό της Κιλικίας, αλλά στην πορεία το πλοίο έπεσε σε θύελλα και βρέθηκε στη Ρώμη.

Δίχως να το πολυσκεφτεί, ο Αλέξιος κατέφυγε στην πατρική οικία και ζήτησε μια γωνιά για να μείνει, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Συνάντησε, όμως, τη γενική αδιαφορία και την περιφρόνηση, όπως αναφέρουν οι συναξαριστές.

Έβλεπε τον πατέρα του και τη μητέρα του να περνούν από μπροστά του και να μην του δίνουν σημασία, ενώ οι δούλοι της οικογένειάς του τον ενέπαιζαν.

Όταν κατάλαβε ότι πλησίαζε το τέλος του, ζήτησε ένα χαρτί και έγραψε τα πάντα για τη ζωή του.

Το χαρτί βρήκε με θεϊκή εντολή ο αυτοκράτορας του Δυτικού Ρωμαϊκού Κράτους, Ονώριος, και το διάβασε ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, προκαλώντας γενική κατάπληξη.

Η κηδεία του Αλεξίου ήταν μεγαλοπρεπής και πάνδημη, και έγινε στο ναό του Αποστόλου Πέτρου στη Ρώμη.

Ο Αλέξιος ονομάστηκε «άνθρωπος του Θεού» επειδή, όταν πέθανε, ακούστηκε ουράνια φωνή (του Θεού ή της Παναγίας), που φανέρωσε την αγιότητά του λέγοντας:

«Ζητήσατε τον άνθρωπο του Θεού».

Ενδέχεται, όμως, να απαντούσε ο ίδιος ότι είναι άνθρωπος του Θεού, όταν τον ρωτούσαν ποιος είναι, για να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble