Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
EDITORIAL

Τι δεν κατάλαβα από την συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης! (ήχος)

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου, συμμετείχα στην ενημερωτική συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης του δήμου Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Χριστίνα» στον Αγιο Νικόλαο, συνάντηση που για μένα θα έπρεπε να είχε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο που θα γινόταν η ενημέρωση και η συζήτηση.

Στην σκηνή του «Χριστίνα», ήταν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, η Λιμενάρχης και οι 4 κυρίες του τμήματος Υγιεινής και οι οποίες είχαν ετοιμάσει αρκετές σελίδες και σλάιντς τα οποία θα βλέπαμε, αλλά ποτέ δεν είδαμε διότι η ώρα 7 στο ανοιχτό σινέ «Χριστίνα» δεν υπολογίστηκε καλά, με αποτέλεσμα ο ήλιος να εμποδίσει τον προτζέκτορα!

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Για μένα, στο πάνελ θα έπρεπε να έχουν κάτσει οι εκπρόσωποι των πληττόμενων επαγγελματιών από την πανδημία, οι οποίοι θα έπρεπε να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους και τις ερωτήσεις τους. Δυστυχώς όμως προτιμήθηκε να έχουν δευτερεύοντα ρόλο και να «ελέγχονται» οι τοποθετήσεις από τον κο δήμαρχο !!!

Πραγματικά, το «Χριστίνα» ήταν σχεδόν γεμάτο, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αλλά αυτό που διαπίστωσα στο τέλος της εκδήλωσης, ήταν ότι υπήρχε μια σχετική απογοήτευση διότι άλλο περίμεναν και άλλο έγινε. Δεν θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό μου να το χαρακτηρίσω «καπέλλωμα» ή να χρησιμοποιήσω μία φράση που χρησιμοποιείται συχνά: «πέταξαν την μπάλλα στην εξέδρα».

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Επί μία ώρα και είκοσι λεπτά συνεχόμενα, διαβάστηκαν οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μετά την πανδημία, θέματα τα οποία ήδη γνώριζαν οι επαγγελματίες, ανάγνωση νόμων και διατάξεων που πραγματικά κούρασαν αλλά κούρασε και ο τρόπος παρουσίας. Ισως κάποιοι να μην κατάλαβαν την σημασία όλων αυτών των διατάξεων και της ανάγνωσης δεκάδων σελίδων σχετικά με αυτές.

Εγώ ειλικρινά κουράστηκα να ακούω για προσθέσεις και αφαιρέσεις αλλά και διαιρέσεις. Ζαλίστηκα μετά από τα πρώτα 15 λεπτά και ό,τι άκουγα, μου ήταν εντελώς αδιάφορο.

Zuper Service

Οταν τελείωσε όλο αυτό, ο κος δήμαρχος αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους ενδιαφερόμενους. Το θέμα το χειρίστηκε ο ίδιος με το γνωστό αυταρχικό ύφος που διαθέτει και που χρησιμοποίησε και πάλι, ουσιαστικά κάνοντας παρατηρήσεις για το τι θα λένε όσοι κρατούσαν το μικρόφωνο και το τι θα επέτρεπε εκείνος να ακουστεί!!! Ευτυχώς όταν ζήτησα τον λόγο σαν δημοσιογράφος δεν με περιόρισε, διότι πραγματικά θα είχαμε «μάχη». Ηταν όμως φανερά εκνευρισμένος και αυτό το έδειχνε συνεχώς και με τις αντιδράσεις του αλλά και με τις κινήσεις του.


Ο πρώτος που πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί, ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, κος Νίκος Κοκκίνης.
Ακούστε το παρακάτω απόσπασμα…


Στην συνέχεια ζήτησε και πήρε τον λόγο ο επαγγελματίας εστίασης κος Νίκος Κακογιαννάκης, με τον οποίο όμως υπήρξε κάποιο θέμα, διότι ο κος δήμαρχος έκρινε ότι δεν του άρεσε ο τρόπος που προσπάθησε να τοποθετηθεί ο κος Κακογιαννάκης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σχετική ένταση. Ο κος Κακογιαννάκης όμως τελικά τοποθετήθηκε και έθεσε και κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα που δυστυχώς όμως δεν απαντήθηκαν ποτέ.
Ακούστε την τοποθέτηση του…


Ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών σίτισης κος Κώστας Ζαχαριάς, έθεσε στον δήμαρχο το πολύ σοβαρό ερώτημα για το αν προτίθεται να δώσει παραπάνω χώρο χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, σε όσους φυσικά διαθέτουν. Ο κος δήμαρχος πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, ζήτησε τέτοιου είδους προτάσεις να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Ισως ο κος δήμαρχος να πιστεύει ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί ούτε μία. Ρισκάρει;
Ακούστε το ερώτημα του κου Ζαχαριά…


Ο κος δήμαρχος πήρε τον λόγο φανερά εκνευρισμένος και τοποθετήθηκε σχετικά με αυτά που προηγήθηκαν με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις που έγιναν.
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα που ακολουθεί…


Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η βραδιά. Δυστυχώς, εκτός από διατάξεις και πρόστιμα, δεν ακούστηκε ούτε μία πρόταση που να διευκολύνει ή να ελαφρύνει έστω και λίγο το ζόρισμα και την πίεση που δέχεται ο κλάδος της εστίασης.

Δεν ξέρω αν είναι αδυναμία ή ανικανότητα, όμως και χθες διαπιστώθηκε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν ωφελούν σε κάτι, δεν δίνουν διέξοδο σε προβλήματα και σοβαρά θέματα. Απλώς γίνονται… για να γίνονται!

Ενα ακόμη συμπέρασμα που έβγαλα χθες, ήταν ότι ο μόνος κλάδος που τελικά συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα αλλά και τα πυρά διατάξεων και προστίμων, είναι ο κλάδος της εστίασης και όχι κάτι γενικότερο. Δεν ακούστηκε τίποτα για παράδειγμα για τις λαικές αγορές και για πολλούς ακόμη κλάδους.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα διοργανωθεί κάτι παρόμοιο, καλό θα ήταν εκτός από τα «πρόστιμα» να υπάρχουν και προτάσεις. Οι προτάσεις γίνονται και από τα θεσμικά όργανα. Εξάλλου ψηφίστηκαν και εκλέχθηκαν γιατί είχαν υποσχεθεί να το κάνουν. Δηλαδή, να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.-

antonis zervos

synadisi xristina 2


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button