ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
EDITORIAL

Ο εσμός των απολίτικων, ανερμάτιστων και πολιτικά αγράμματων, είναι δείκτης κατάπτωσης;

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Αρκετοί είναι στις μέρες μας οι εκπρόσωποι της πολιτικής κυρίως σε τοπικό επίπεδο, που με τον λόγο και τη συμπεριφορά τους, προκαλούν το λιγότερο θυμηδία (διάθεση για γέλιο). Η έλλειψη ποιότητας, σοβαρότητας και επάρκειας, τούς εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Πρόκειται για περιπτώσεις απαίδευτων ή άσχετων ανθρώπων. Μοναδικό πλεονέκτημά τους είναι η αποδοχή τους από μια μερίδα εκλογέων, καθώς και η κομματική στήριξη που απολαμβάνουν. Έτσι, άλλωστε, εξηγείται και η επικράτησή τους. Αν και αναλφάβητοι πολιτικά, συμμετέχουν στον δημόσιο βίο εκφράζοντας αλλόκοτες απόψεις. Το χειρότερο όμως, επιβραβεύονται με αξιώματα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Γεγονός είναι ότι τέτοια «φρούτα» υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα, μας εκπροσωπούν όχι μόνο στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Βέβαια, η ευθύνη δεν είναι δική τους. Ανήκει σε εκείνους που τους ψηφίζουν. Και πρωτίστως στις ηγεσίες, οι οποίες τους επιλέγουν, τους ανέχονται και τους τοποθετούν σε αμειβόμενες «καρέκλες».

Ο κάθε ένας που εκπροσωπεί την κοινωνία θεσμικά, πρέπει να ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του, για το κύρος του, την πνευματική και πολιτική του συγκρότηση. Αναμφίβολα, δεν ανήκουν όλοι σε αυτές τις κατηγορίες. Ωστόσο, πρέπει να διακρίνονται για το ήθος και τις αγωνιστικές τους περγαμηνές. Το κυριότερο, να ανταποκρίνονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον ρόλο τους. Αρκεί να αναλογιστούμε εμβληματικές παρουσίες που κοσμούσαν τη δημόσια ζωή. Μια πλειάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, έβαζαν ψηλά τον πήχη της πολιτικής και της κοινωνικής τους παρεμβατικότητας, με τις ιδέες και τις αρχές τους. Εδιναν ανεκτίμητη αξία με τον ουσιαστικό, σοβαρό και κόσμιο λόγο τους.

“IN_AND_OUT

Βλέποντας και ακούγοντας σήμερα τους διαφόρους «νεόκοπους» της πολιτικής, εύκολα αντιλαμβάνεσαι την παρακμή και τον ευτελισμό της. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις. Η άνθιση όμως του ανορθολογισμού στα χρόνια της κρίσης έβγαλε στον αφρό αρκετά πρόσωπα, τα οποία εκτοξεύουν ακατάληπτες γελοιότητες και φαιδρότητες.

Δυστυχώς, ο εσμός των απολίτικων, ανερμάτιστων και πολιτικά αγράμματων, είναι δείκτης κατάπτωσης. (;)

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button