Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣEditorialΑγιος Νικόλαος: «Της αφίσας το κάγκελο» - Δεν τους νοιάζει τίποτα -...

Αγιος Νικόλαος: «Της αφίσας το κάγκελο» – Δεν τους νοιάζει τίποτα – Η δουλειά να γίνει!

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και παρά τις σχετικές νομοθεσίες οι οποίες είναι σε ισχύ, «ανενόχλητοι» αφισοκολλητές, κυρίως κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, προκαλούν στον δήμο μας αλλά και σε όλα τα χωριά αφισορύπανση άνευ προηγουμένου.

Ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να προωθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις – φεστιβάλ ή συναυλίες και playback βραδιές, με σκοπό να έρθουν σε επικοινωνία με τους υποψήφιους πελάτες.

mechanical adv 2021

Αυτές τις αφίσες τις τοποθετούν σε κολώνες της ΔΕΗ, σε πινακίδες ΚΟΚ, σε κολώνες οδικού φωτισμού, σε κορμούς δέντρων, αλλά και σε φρεσκοβαμμένους δημόσιους και ιδιωτικούς τοίχους  κ.α. Το χειρότερο από όλα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αφίσες είναι κολλημένες με νερόκολλα η οποία γίνεται «σώμα» με την αφίσα και τον τοίχο και για να αφαιρεθεί, πρέπει να γίνει ειδική διαδικασία.

apostolakis adv 2

Εδώ και χρόνια εγώ ο ίδιος προσωπικά κάνω δημόσιες αναφορές κυρίως από τις ιστοσελίδες μου για αυτό το θέμα, όμως ποτέ δεν είδα να γίνει κάτι σοβαρό για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος.

Δηλαδή να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.

Φανταστείτε τι άσχημη εικόνα εκπέμπουμε σε ξένους τουρίστες και επισκέπτες μας, όταν οι δρόμοι είναι γεμάτοι από τέτοια αφισορύπανση, ενέργειες απαράδεκτες και αντιπεριβαλλοντικές οι οποίες σχετίζονται με εκδηλώσεις που τυγχάνουν χρηματοδότησης και από κρατικούς φορείς.

Διερωτάται κανείς αν χρειάζονται όλα αυτά τα έξοδα και η αφισορύπανση, την σημερινή εποχή των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, του διαδικτύου, ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως του Facebook, του twitter κλπ.

Επίσης κάθε φορά που εντοπίζονται τέτοια περιστατικά εκτός από αυστηρά πρόστιμα να εξαναγκάζονται οι παρανομούντες να αποκαθιστούν όλα τα σημεία που προκάλεσαν αφισορύπανση.

Αυτό το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να το δουν με θετική προσέγγιση και οι αρχές τις τοπικής αυτοδιοίκησης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχο και τα συνεργεία καθαρισμού των οποίων κάθε Καλοκαίρι υποφέρουν από αυτή την κατάσταση.

zygos gif 2020b