Editorial

Αγιος Νικόλαος: Για ποιο λόγο υπάρχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο; – Πλήρης εγκατάλειψη παντού (pics)

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, καλείται να προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφελείας και να συμβάλλει στην εμπορική, επιβατική, ναυτιλιακή, τουριστική και αλιευτική κίνηση και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών αρμοδιότητάς του, καθώς και στην οικονομική, κοινωνική , πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης του Αγίου Νικολάου εν γένει, σε συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες λιμενικές ζώνες.

Σε γενικές γραμμές οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα πρέπει να είναι οι εξής:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

 1. Χειρισμός όλων των θεμάτων σχετικών με την εκμετάλλευση των χώρων δικαιοδοσίας και των μέσων που ανήκουν στο Δ.Λ.Τ.Α.Ν. καθώς και για την παροχή υπηρεσιών σε πλοία και τρίτους.
 2. Εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης των χώρων δικαιοδοσίας του Δ.Λ.Τ.Α.Ν.
 3. Ο χειρισμός θεμάτων που αφορούν τη ζώνη λιμένα καθώς και θέματα ρυμοτομίας, χωροταξίας και απαλλοτριώσεων.
 4. Η εκπόνηση των τεχνοοικονομικών μελετών έργων υποδομής και κτιρίων.
 5. Η αποτύπωση έργων και εγκαταστάσεων των λιμένων.
 6. Η μελέτη επίβλεψη παρακολούθηση, λειτουργία , συντήρηση, ανακαίνιση και επισκευή των έργων και κάθε φύσεως εγκαταστάσεων του Δ.Λ.Τ.Α.Ν.
 7. Η εκτέλεση μικρών έργων με αυτεπιστασία.
 8. Η εκπόνηση κανονισμών χρήσης των έργων και εγκαταστάσεων .
 9. Η διευκόλυνση ελλιμενισμού σκαφών και πλοίων και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε αυτά.
 10. Η εκπόνηση προγραμμάτων και μελετών ανάπτυξης και ανανέωσης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
 11. Η μελέτη και η σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια μηχανημάτων, πλωτών μέσων και κάθε φύσης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
 12. Η λειτουργία και συντήρηση μηχανημάτων για αποφυγή ατυχημάτων.
 13. Η διαχείριση καυσίμων και λιπαντικών.
 14. Η επιμέλεια του πρασίνου και η αναβάθμιση γενικότερα του περιβάλλοντος στις περιοχές δικαιοδοσίας του Δ.Λ.Τ.Α.Ν., για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
 15. Ο ευπρεπισμός των κοινοχρήστων χώρων.
 16. Η καθαριότητα στη χερσαία αλλά και τη θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του Δ.Λ.Τ.Α.Ν.

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι αρμοδιότητες που πρέπει να έχει ένα «υγιές» Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εάν θέλει να δικαιολογεί την παρουσία του.

Ολα αυτά που θα ξαναδείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα έχουμε θίξει και δείξει πολλές φορές και για πολλά χρόνια.

Για όλο αυτό το χάλι, υπεύθυνο είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου για το οποίο είναι πολλοί αυτοί που αμφισβητούν τους λόγους που υφίσταται.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Εκτός από το να κάνει ταξίδια-αποστολές στο εξωτερικό, συσκέψεις για να διαπιστώσει τελικά ότι η κρουαζιέρα δεν πάει καλά στον Αγιο Νικόλαο και στο να κόβει πρωτοχρονιάτικες πίτες, σε τι άλλο δραστηριοποιείται, σύμφωνα με τα 16 σημεία που αναφέραμε παραπάνω;

Πότε θα έχουμε έναν σοβαρό απολογισμό του έργου του τα τελευταία χρόνια;

Κάνοντας μία βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της τουριστικής πόλης του Αγίου Νικολάου διαπιστώνει κάποιος πολύ εύκολα την απαξίωση, αλλά και πολλά ακόμη εμφανή σημεία κατάρρευσης και καταστροφής.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί τα τελευταία χρόνια σαν να θέλουν κάποιοι επίτηδες να σέρνουν την πόλη του Αγίου Νικολάου στην απαξίωση και στον εξεφτελισμό.

Σπασμένα κάγκελα από πέρυσι το 2017 και ίσως και πιο παλιά!

limeniko tameio5

Σκουριασμένα, σαπισμένα και σπασμένα μέταλλα, επικίνδυνα για την δημόσια υγεία από το Αμμούδι έως την γέφυρα του λιμανιού!

limeniko tameio7

Κατεστραμένα πέτρινα δάπεδα που καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνο το περπάτημα όσων κάνουν την καθημερινή τους βόλτα ή και κάποιων άλλων που κάνουν το καθημερινό τους τρέξιμο.

limeniko tameio6

Καμμένες λάμπες φωτισμού, ξεπατωμένα ηλεκτρικά καλώδια, φώτα που δεν ανάβουν καθόλου, σπασμένες και σκουριασμένες φωτιστικές κολώνες και όποιες λάμπες ανάβουν, είναι με διάφορες αποχρώσεις του λευκού!

Φωτογραφία αρχείου

Σπασμένα -χρόνια τώρα- παγκάκια και άλλα περιουσιακά στοιχεία!

Απαξίωση της «πρώτης εντύπωσης» του επισκέπτη που κατεβαίνει από το κρουαζιερόπλοιο. Δίνουμε όμως έμφαση στις τουαλέττες με χαρτιά και τόξα, τοποθετημένα με τον πιο άκομψο αντι-τουριστικό τρόπο!

limeniko tameio1
Παρατημένα στην τύχη τους τα πρώην γραφεία του Λιμενικού Ταμείου

Η προηγούμενη φωτογραφία δείχνει την εξωτερική όψη που έχουν τα παρατημένα και απαξιωμένα πρώην γραφεία του Λιμενικού Ταμείου τα οποία βρίσκονται ακριβώς στο σημείο που οι επισκέπτες των κρουαζιεροπλοίων σχηματίζουν την «πρώτη εντύπωση»!

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες την κατάντια που επικρατεί σήμερα μέσα στα πρώην γραφεία του Λιμενικού Ταμείου:

limeniko tameio2 limeniko tameio3 limeniko tameio4

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι ο τόπος μας δεν χρειάζεται πια να έχει φορείς που αντί να νοιάζονται για αυτόν, το μόνο που κάνουν είναι δημόσιες σχέσεις και αυτές τις κάνουν για άλλες χρήσεις.

Ας αναλάβει υπεύθυνα τον ρόλο του ο καθένας, και εάν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν. Η τουριστική πόλη του Αγίου Νικολάου, η οποία τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από τέτοιου είδους φαινόμενα, έχει ανάγκη από τεχνοκράτες που να κατέχουν ήντα θέλουν και να κατέχουν ήντα κάνουν!

Ειλικρινά ντρέπομαι για όλα αυτά που ΔΕΝ μας αξίζουν.-

*** συνεχίζεται…………

Σχετικά άρθρα

Back to top button