Χωρίς κατηγορία

Εκλογή δημάρχων με 43% και πενταετής θητεία

Για τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε τοποθετήθηκε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας πλέον θα χρειάζεται ο υποψήφιος δήμαρχος να συγκεντρώσει ποσοστό 43% των ψήφων για να εκλεγεί από την 1η αναμέτρηση.

Επίσης, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, θα ελέγχει και τα 3/5 του δημοτικού συμβουλίου για να επιτυγχάνει και την κυβερνησιμότητα του δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα μπει και όριο εισόδου για το δημοτικό συμβούλιο στο 3%, όπως ισχύει και για τις βουλευτικές εκλογές.

neratzoulis neo
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button