Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Των χιλιετιών τα δέντρα… (του Μανόλη Κλώντζα)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Τα χιλιετιών αυτά δένδρα άντεξαν στο χρόνο ως ζωντανά μνημεία κόντρα στους βιολογικούς εχθρούς, κόντρα στις σύνθετες ανάγκες των ανθρώπων σε διάφορα κρατικά μορφώματα και σε διάφορα οικονομικά-κοινωνικά συστήματα.

Στην σημερινή οικονομική – κοινωνική πραγματικότητα που η τεχνολογία και οι δυνατότητες επιτρέπουν στον άνθρωπο να επιβιώνει δίχως να καταστρέφει τα πάντα γύρω του, το αιωνόβιο αυτό μνημείο δεν άντεξε. “Ήταν σύνορο”… αφού!

Mechanical Solutions

Η αιτία που δεν άντεξε το συγκεκριμένο ζωντανό μνημείο είναι ακριβώς η ίδια με την αιτία της καταστροφής και παντοτινής ανατροπής του γεωλογικού μας περιβάλλοντος και του φυσικού ιστορικού τοπίου για οποιαδήποτε λόγο.

Οι νόμοι του οποιουδήποτε κράτους, και οι ανάγκες της οικονομικής δράσης του ανθρώπου δεν μπορούν να πατάνε και να καταστρέφουν τον διαχρονικό πλούτο όλων των ανθρώπων και όλων των γενναίων ακόμα και των αυριανών. Στην σχέση αυτή οικονομίας- φύσης πρόβλημα δεν είναι η φύση αλλά η μορφή της παραγωγής και οι οικονομικές σχέσεις παραγωγής που βιάζουν και καταστρέφουν ζωές και φύση.

Η επιτροπή αγώνα για την διαφύλαξη του ισθμού Ιεράπετρας έχει να επιδείξει λαμπρό έργο αυτό στην διαφύλαξη της φυσικής και της ιστορικής μας κληρονομιάς ως ενότητα. Στην προστασία τέτοιων αιωνόβιων δένδρων μνημείων. Για την υπεράσπιση της διαχρονικής σχέσης του ανθρώπου με την φύση στην περιοχή. Μιας ιδιαίτερης σχέσης που γλίτωσε στο πέρασμα του χρόνου όλες τις πλευρές του κρητικού πολιτισμού. Από την ντοπιολαλιά έως την μουσική παράδοση κλπ.

Βάζει σε μεγάλο βαθμό τα γυαλιά σε όλους τους φορείς του Λασιθίου αλλά και σε διεθνές επίπεδο ακόμα δείχνοντας τον ορθό επιστημονικά και ηθικά δρόμο.

Ένα μεγάλο μπράβο και στον George Filippakis εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Αγίου Νικολάου που αντέδρασε σωστά μόλις είδε αυτή την καταστροφή.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button