ΑΡΘΡΑ

Το βαλιτσάκι του κορωνοιού (της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη)Είπαμε ρε παιδιά αλλά όχι κι έτσι…είπαμε ν αρπάζουμε τις ευκαιρίες, αλλά όχι να γίνουμε αρπακτικά.

souladaki scaledΚάθε φορά που δημιουργείται μια κρίση, κάποιοι γατζώνονται πάνω της, γίνονται αρπακτικά με γαμψά νύχια για να βγάλουν χρήματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Χρήμα χρήμα χρήμα…όλα για το χρήμα.

Τι είναι όμως αυτό που βοηθάει αυτά τα αρπακτικά να κερδίσουν χρήματα από μας; είναι η υστερία, ο φόβος, η ανασφάλεια, που γίνονται κακοί μας σύμβουλοι και τότε την πατάμε.

swell adv 2021

Και γιατί τα λέω όλα αυτά, θα σας πω, από τότε που μπήκε στην ζωή μας ο κορωνοιός, τα ΜΜΕ γίνανε θετικοί πόλοι για να περάσουν τα αρπακτικά τα μηνύματά τους, διαφημίσεις επί διαφημίσεων, προτάσεις, γνώμες δήθεν ειδικών ανειδίκευτων, τρομολαγνεία για να ακινητοποιηθεί το ζαλισμένο θύμα και τότε νασου το αρπακτικό…

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Βάλτε τώρα που γυρίζει… όλοι τώρα μάθανε τους ιατρικούς όρους και τα είδη…πχ, διαλαλούν ότι ο καθένας μας πρέπει να έχει μαζί του ένα «οξύμετρο», διαλαλούν ότι πρέπει να έχουμε μια μίνι «συσκευή οξυγόνου», διαλαλούν ότι πρέπει να έχουμε «θερμόμετρο απόστασης», ξαναδιαλαλούν ότι πρέπει να έχουμε πιεσόμετρο, ρε παιδιά… σας παρακαλώ, δείξτε λίγη προσοχή, ξεχάσατε τον μετρητή του σακχάρου.

Εγώ λοιπόν θα προτείνω στους διαλαλούντες, την ιατρική πραμάτεια τους από τηλεοράσεως, για να μην μπλέκεται ο κόσμος και μπερδεύεται, για να του βγει και κομμάτι οικονομικότερα, να διαθέσουν  πολλά σε ένα, «το βαλιτσάκι του κορωνοιού».

Δεν θα πάτε, δεν θα πάμε πουθενά χωρίς το βαλιτσάκι και εμπλουτισμένο παρακαλώ, ναχει μάσκες και απολυμαντικά, γάντια, ααα… και σακουλάκια για την  αλλαγή των μασκών, για να μην τις πετάμε στους δρόμους, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια, είμαστε η πρωτεύουσα της μάσκας, του γαντιού και του πλαστικού φραπεδοκαφέ, όπου κι αν γυρίσεις το μάτι σου, επάνω τους θα πέσεις…

Όλα σε ένα, εγώ θα σας τα λέω; βέβαια ξέρω, καθότι στις φλέβες μου κυλάει αίμα Πελοποννησιακό, αμέσως το μυαλό μου την έστησε την επιχείρηση, παιδιά σας την βγήκα με κόκκινο και μάλιστα βαλιτσάκι, παρακαλώ τα ποσοστά μου για την συμμετοχή στην πατέντα μου και την κατοχυρώνω.

Αν είναι δυνατόν κοτζάμ κορωνοιός, η ζωή γέμισε φόβο και θάνατο, ευκαιρία δεν είναι; να μην βγάλουμε κι εμείς κάνα φράγκο; να βγάλουμε ντε… να λοιπόν η κρίση που θα γίνει ευκαιρία, τι λέτε καλό ε;


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button