Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σκέψεις στην αφετηρία μιας νέας θητείας στο ΤΕΕ-ΤΑΚ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

To πλαίσιο λειτουργίας της τελευταίας εξαετίας στο ΤΕΕ-ΤΑΚ, με Πρόεδρο τον Πέτρο Ινιωτάκη , διαμορφώθηκε με προγραμματική συμφωνία της μεγάλης του πλειοψηφίας που ήθελε ένα επιστημονικό επιμελητήριο, ανοικτό σε όλους χωρίς αποκλεισμούς. Θεωρούμε πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της συνθετικής νοοτροπίας και πρακτικής που επιδείξαμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη μαζί με άλλες δυνάμεις στο χώρο του Τεχνικού επιμελητηρίου.

Mechanical Solutions

Η αντίληψη αυτή διατηρήθηκε στο ΤΕΕ-ΤΑΚ και μετά τις τελευταίες εκλογές, αποδεικνύοντας πως οι μονοδιάστατες προσεγγίσεις που επιχείρησαν ορισμένοι, μηδενίζοντας με ευκολία το σημαντικό έργο που έγινε και εκφράζοντας ρητορικές μιας αυτονομίας την οποία ουδόλως ασπάζονται, δεν υπήρξαν αρκετές- εκτός από την αύξηση των  ποσοστών τους-  για να τους καταστήσουν και πλειοψηφία στο Επιμελητήριο.

Τα τελευταία χρόνια, η διοικούσα επιτροπή και η δραστήρια νομαρχιακή επιτροπή Λασιθίου του ΤΕΕ-ΤΑΚ, μέσω ομάδων εργασίας (απογραφή οικισμών, φάκελος UNESCO,  αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων), ημερίδων για επιστημονική ενημέρωση των νέων συναδέλφων, παρουσίας σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συμμετοχής στη διαβούλευση σοβαρών θεμάτων (αναθεώρηση χωροταξικού Κρήτης, ρυθμιστικές και πολεοδομικές μελέτες, διαχείριση απορριμμάτων, ΑΠΕ, περιβαλλοντικά θέματα) και πραγματοποίησης εκδηλώσεων πολιτισμού (τιμή στον Στυλιανό Αλεξίου, βράβευση Γιάννη Μπουτάρη, ομιλίες Θ.Τάσσιου , Στ. Μπλέτσα κ.α.) κατάφεραν να καταστήσουν το χώρο του Επιμελητηρίου διαρκές βήμα και εργαστήριο ιδεών για καινοτομικές προσεγγίσεις και χώρο δημιουργικής σύνθεσης για όλα τα ζητήματα των μηχανικών  και της περιοχής μας.

Τα επόμενα χρόνια, με πρόεδρο τον Γιάννη Χαρωνίτη, οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες που θα στηρίξουμε αγωνιστικά ως ΤΕΕ-ΤΑΚ στο χώρο της ανατολικής Κρήτης θα έχουν ως κυρίαρχους άξονες, την υπεράσπιση του ρόλου των μηχανικών και ιδιαίτερα των νέων που δοκιμάζονται από τις διογκούμενες συνέπειες μιας παρατεινόμενης κρίσης και τη μεγαλύτερη συμμετοχή μας σε όλα τα μέτωπα της παραγωγικής, της κοινωνικής και της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Με αίσθηση της επιστημονικής μας ευθύνης, ανοικτοί σε  όλα τα ζητήματα που απασχολούν το περιβάλλον της Ανατολικής Κρήτης και της περιφέρειας  και με διάθεση συμμετοχής και κινητοποίησης θα συμβάλλουμε θετικά και θα αναδείξουμε, όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τους κλάδους μας αλλά και τις μεγάλες ανάγκες του Τόπου μας.   

Η βεβαιωμένη ανάγκη ριζοσπαστικών πολιτικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι τα συμφέροντα των διαφόρων ελίτ, αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα, όπως  και η  παρουσία μας στους τοπικούς θεσμούς και κυρίως η συμμετοχή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μηχανικών, τόσο πανελλαδικά όσο και περιφερειακά. Με βασικό πυρήνα τις παραπάνω αναφορές και την πεποίθηση πως το νέο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον οφείλει να μετασχηματιστεί υπηρετώντας το μέλλον, θεωρούμε πως θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε όλα όσα εκφράζουν το πολύτιμο κεφάλαιο που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο του ΤΕΕ-ΤΑΚ. Πεποίθησή μας η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών με ανοικτό βλέμμα προς όλους και η πίστη στην αξία της συλλογικότητας και των πρωτοβουλιών που θα καταστήσουν την ελληνική Κοινωνία ορθολογική και οραματική μαζί, έτοιμη να υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες όλων των μελών της και βέβαια των Ελλήνων Μηχανικών!

Οδυσσέας Ν. Σγουρός

Αρχιτέκτονας, Γραμματέας της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ  


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button