ΑΡΘΡΑ

Προσοχή στους τίτλους «δολώματα» και τα fake news – Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στον Αγιο ΝικόλαοΜεγάλη προσοχή και όχι πανικός σε δημοσιεύματα με τα γνωστά δολώματα που χρησιμοποιούν σε τίτλους για να έχουν μερικά παραπάνω «κλικ».

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε για το συγκεκριμένο θέμα του κορωνοιού και να ακούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουμε για την σωστή προφύλαξή μας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο. Ούτε στην Ιεράπετρα, ούτε στην Σητεία.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι «ανεβαίνει» τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι υπάρχουν και οι γνωστοί «ανεγκέφαλοι» οι οποίοι για να κάνουν γνωστή την σελίδα τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν κόσμο για να κάνει το γνωστό «κλικ» και να πιάσουν το τζόκερ! (Φυσικά και αυτό είναι αστείο και γελοίο)

swell adv 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κρητικού Πρακτορείου Ειδήσεων (cna.gr), υπάρχουν πολίτες που έχουν επισκεφτεί το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για προληπτικές εξετάσεις αλλά για την ώρα είναι όλα αρνητικά στον νέο ιό Covid-19δυστυχώς όμως για κάποιους αυτό δεν είναι «καλή είδηση» θέλουν ίντριγκα για να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στα blog τους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σε περιπτώσεις clickbait να κάνετε αναφορά της ανάρτησης στο Facebook και σε σοβαρά fake news και στον εισαγγελέα.-

  • Clickbait (από το click, κλικ, και το bait, δόλωμα) είναι υποτιμητικός όρος που περιγράφει το περιεχόμενο ιστοσελίδων που έχει ως στόχο την αποκόμιση κερδών από την διαδικτυακή διαφήμιση, σε βάρος της ποιότητας ή της ακρίβειας του άρθρου, στηριζόμενο σε τίτλους εντυπωσιασμού ώστε να προσελκύσει κλικ και στη συνέχεια να ενθαρρύνει την προώθηση του περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.Οι επικεφαλίδες των clickbait άρθρων στοχεύουν στο να εκμεταλλευτούν το «χάσμα περιέργειας» (curiosity gap), παρέχοντας στον τίτλο πληροφορίες αρκετές για να κινήσουν την περιέργεια του αναγνώστη, αλλά όχι αρκετές για να ικανοποιήσουν την περιέργειά του αν δεν κάνει κλικ στον σύνδεσμο που οδηγεί στο περιεχόμενο.


Γιώργος Βαρνακιώτης

Η αλήθεια μοιάζει με το φάρμακο που είναι πικρό, μα τόσο σωτήριο για τον οργανισμό. Στην οικογένεια του cna.gr δεν κρύβεται τίποτα!

Σχετικά άρθρα

Back to top button