Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Περί του «Καθολικού» «χωρίς ψιθύρους, εξάλλου τα γεγονότα μιλούν μόνα τους» | του Ν.Χαλκιαδάκη

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Αισίως, έχουμε φτάσει τους τέσσερις (4) μήνες που ασχολούμαστε με το ‘’Καθολικό’’. Ένα θέμα που σαφώς ενδιαφέρει τον κάθε Αγιονικολιώτη και τον κάθε δημότη, αφού είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει στη τσιμεντούπολή μας και που έπεσε από τα σύννεφα με τα όσα έλαβαν και λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες.

Τελικά θα πρέπει να φτάσουμε μέχρι στο Σ.τ.Ε. για δεύτερη (2η) φορά μέσα σε 30 χρόνια για να κατοχυρώσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας στην απαλλοτριωμένη έκταση εκεί, που είναι αναμφισβήτητα δημόσιος χώρος.

Mechanical Solutions

Ο κόσμος δεν «ψιθυρίζει» για το θέμα αυτό, δεν «ψιθυρίζει» για το ότι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έπραξαν τα δέοντα τόσα χρόνια, όπως λέει ο κύριος Δήμαρχος, έτσι ώστε να έχει δοθεί η έκταση αυτή προ πολλού στη χρήση του Αγιονικολιώτη.

Όμως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ της παράλειψης να πράξω τα δέοντα  για την αξιοποίηση της απαλλοτριωμένης έκτασης, από το να κάνω ενέργειες αμφισβήτησης, που μπορεί να τις εκμεταλλευτεί η εταιρεία που την διεκδικεί.

Κύριε Δήμαρχε,

Το θέμα του Καθολικού, κατά τον Αγιονικολιώτη και τους δημότες, δεν σέρνεται τόσα χρόνια, ως λέτε, διότι το αγνοούσαν παντελώς, αφού μέχρι τώρα δεν υπήρξε από καμμιά Δημοτική Αρχή αμφισβήτηση του δημοσίου χαρακτήρα της έκτασης αυτής.

Το αν οι προηγούμενες διοικήσεις και δημοτικές Αρχές ουδέν έπραξαν, ώστε να φτάσουμε εδώ, ως γράφετε, τον ενδιαφέρει ελάχιστα, γιατί δεν είναι αυτό το μείζον.

Το να λέτε ότι 55 χρόνια μετά την απαλλοτρίωση δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα, τάχα, να βρισκόμαστε απέναντι, τάχα, στις νομικές ‘’επιταγές’’, φανερώνει ηττοπάθεια και επιπλέον αυτό αποτελεί ισχυρισμό της προσφεύγουσας εταιρείας και σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να της δίνουμε κάθε είδους επιχειρήματα, για να διεκδικεί κάτι που δεν της ανήκει.

Η ανησυχία του Αγιονικολιώτη δεν είναι ‘’θόρυβος’’, ούτε είναι για εντυπώσεις όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα, όπως ισχυρίζεστε.

Τα περί έλλειψης προσωπικού, ένα επιχείρημά σας, πολυχρησιμοποιημένο για όλα τα θέματα των παραλείψεων στις δημοτικές υποθέσεις, επί των ημερών σας, το έχουν πλέον εμπεδώσει και το ζει κάθε κάτοικος του τόπου και δεν πείθει και δεν γίνεται πλέον αποδεκτό, εξάλλου εν προκειμένω δεν έχει και καμιά βάση.

Το ότι φτάσαμε εδώ, δεν φταίνε οι υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Είναι άξιοι άνθρωποι και δουλεύουν για δέκα ανθρώπους τόσα χρόνια και το ξέρουμε και τους ευχαριστούμε.

Είναι γεγονός ότι η έκταση αυτή θα έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο και ισχυρίζεστε ότι όλοι οι προηγούμενοι δεν το έκαναν.

Η ειδοποιός διάφορά, επαναλαμβάνω, είναι όμως, ότι στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών, οι Αγιονικολιώτες έζησαν, είδαν, και διαπίστωσαν ότι ο νυν ΔΗΜΑΡΧΟΣ, όχι μόνο δεν ήθελε να την αξιοποιήσει αλλά ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ (το ελάχιστον) κιόλας (με την εισήγηση του περί της μείωσης της χερσαίας ζώνης στο συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου).

Τα λόγια και τα γραφόμενα είναι πλέον περιττά.

Ο κάθε δημότης έχει καταλάβει πλέον, ότι η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν το πιστεύει το θέμα, αλλά θέλει και να υπαναχωρήσει και αυτό θλίβει έστω και ψιθυριστά, ως γράφετε.

Το μόνο που εύχεται ο Αγιονικολιώτης, φωναχτά τώρα πια, είναι να ευδοκιμήσουν οι νομικές μας προσπάθειες στο ΣτΕ και να λυθεί το θέμα τελεσίδικα και συγχρόνως φωναχτά εύχεται να έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να τελειώσει η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής και να έρθει ένα άλλο σχήμα που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου, και το οποίο να πιστεύει ότι υπάρχει ελπίδα και πως όλα είναι εφικτά, διότι τόσο καιρό κουραστήκαμε να ακούμε μόνο το ότι ‘’άλλοι φταίνε’’ και ουδέν γίνεται.

Άγιος Νικόλαος 9 Ιουνίου 2022

Με τιμή

Νίκος Χαλκιαδάκης

Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ. Οι λάτρεις της τέχνης που θαύμασαν προ ημερών τα έργα τέχνης στο Minos Beach, άραγε θαύμαζαν συγχρόνως και το πράσινο απέναντι στο Καθολικό, ένα από τα ωραιότερα εναπομείναντα κομμάτια στην όμορφη πόλη μας;


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button