ΑΠΟΨΕΙΣ

Περί ευφυούς άρδευσης… | του Γιώργου Γουναλάκη

Χθες το μεσημέρι διάβασα ένα δημοσίευμα από το CNA σχετικά με το σύστημα ευφυούς άρδευσης που έχει εγκατασταθεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Μετά την αρχική παρουσίαση του συστήματος ετέθησαν από τον συντάκτη κάποια ερωτήματα.

Δεν σας κρύβω ότι πριν από λίγο καιρό και μετά από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ, ενδιαφέρθηκα για το θέμα , απλά γιατί μια δαπάνη 180.000 ευρώ, δεν είναι αμελητέα ποσότητα, με ότι τρόπο χρηματοδότησης και αν καλύπτεται.

Δεν σας κρύβω λοιπόν ότι είχα παρόμοια ερωτήματα με τον συντάκτη και κυρίως ποια ήταν τα στοιχεία αυτά που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο σύστημα , τέτοιου κόστους, ήταν αναγκαίο στον Δήμο μας. Τηλεφώνησα προσωπικά στον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΑΝ, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το σύστημα. Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη για την απάντηση αυτή και θα ήθελα να το έβλεπα λίγο καλύτερα το θέμα, όμως λόγω φόρτου εργασίας το άφησα για μερικές ημέρες.

Βλέποντας λοιπόν το χθεσινό δημοσίευμα, αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα. Πριν προλάβω όμως, με μεγάλη μου λύπη είδα το απόγευμα αναρτημένη την άμεση απάντηση και παράλληλα την σαφή άμεση απειλή για την αποστολή του συντάκτη στον εισαγγελέα.

Μα καλά σε τι πόλη ζούμε τελικά ; Εγώ τόλμησα να πώ την άποψη μου για τα απαράδεκτα στέγαστρα της Λίμνης και οδηγήθηκα με αγωγή σε δικαστήριο (άσχετα αν την απέσυραν τελικά), από την συνεργάτιδα του Δημάρχου. Τώρα ένας δημοσιογράφος θέτει ερωτήματα και απειλείται με αποστολή στον Εισαγγελέα, απο τον ίδιο τον Δήμαρχο. Επι τη ευκαιρία, δεν είδα καμία προσωπική προσβολή έναντι του Δημάρχου.

Αραγε από πότε οι ερωτήσεις προς ένα θεσμό αποτελούν λόγο για την αποστολή κάποιου στον Εισαγγελέα ; Ποιος είναι ο Εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα ; Ο θεσμός της Εισαγγελικής Αρχής δεν είναι για να εξευτελίζεται, επικαλώντας τον ως απειλή σε ανύπαρκτα θέματα. Προσωπικά γνωρίζω ότι όταν ερωτάσαι, απαντάς με στοιχεία και κάπου εκεί κλείνει το θέμα. Όλα αυτά βέβαια σε δημοκρατικούς θεσμούς και καθεστώτα.

Κλείνοντας , αν ο Δήμαρχος – ο κάθε Δήμαρχος – θέλει να διατηρήσει το κύρος του , απαντάει λεπτομερώς και αν κρίνει ότι έχει θιγεί , προσφεύγει όπου ο ίδιος κρίνει, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες και απειλές. Εννοείται ότι είναι η προσωπική μου άποψη και τίποτα περισσότερο.

Υ.Γ. Δε σας κρύβω ότι διάβασα αρκετές φορές το κείμενο μου , μην αντί για τον συντάκτη καταλήξω και εγώ στον Εισαγγελέα !!!!!

Σχετικά άρθρα

Back to top button