Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Open Mall !!! | του Γιώργου Γουναλάκη

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Προσπάθησα εδώ και ημέρες να γράψω μερικές γραμμές, όμως δυστυχώς προέκυψαν άλλα θέματα τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα και μοιραία άφησα τον σχολιασμό για το Open Mall σε δεύτερη μοίρα.

Όμως δυστυχώς ήρθε η ώρα να πούμε κάποιες κουβέντες καθαρές και να επισημάνουμε κάποια μικρά πράγματα που αν τους δίδαμε την πρέπουσα σημασία θα ήμασταν σε ένα επίπεδο διαφορετικό.

NOVA

Πριν περίπου δύο χρόνια , ήρθε ο τότε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κ. Παπαδάκης Οδυσσέας και με ενημέρωσε για την προκήρυξη των Open Mall και μάλιστα με ενημέρωσε και για το γεγονός του ότι κανένας από τον Δήμο δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό και έπρεπε μέσω του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου να κατατεθεί μια πρόταση.

Εγινε μάλιστα μια εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητήριου Λασιθίου, όπου και τοποθετήθηκα λέγοντας ότι ο χρόνος που έμενε – σχεδόν μια εβδομάδα – ήταν πολύ λίγος σε σχέση με την δουλειά που έπρεπε να γίνει ώστε να κατατεθεί στοιχειωδώς μια πρόταση. Μετά το τέλος της εκδήλωσης και με το γνωστό πάθος που διέκρινε και διακρίνει τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, μου λέει ότι δεν ξέρω τι θα κάνεις, κάνε την μέρα νύχτα και προχώρα. Η μελέτη θα γίνει και θα κατατεθεί και την επόμενη το πρωί – μου ανακοίνωσε – ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου οι υπεύθυνοι του προγράμματος και θα μου ανακοινώσουν τι χρειάζονται. Ετσι ακριβώς και έγινε.

Mechanical Solutions

Τρεις ημέρες και τρείς νύχτες, μια ομάδα τριών ατόμων, την εποχή που ήμουν μέτοχος στην εταιρεία ΕΥΡΩΠΛΑΝ, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να παραδώσουν την μελέτη και πάνω από όλα τις προδιαγραφές για όλες τις πινακίδες που θα τοποθετούνταν στα καταστήματα.

Αυτό το μάθαμε τελευταία στιγμή και η ομάδα όφειλε να διευρυνθεί. Ζήτησα ή μάλλον απαίτησα βοήθεια απο τον Παντελή Σωτηριάδη και τον Δημήτρη Κρεμμυδιώτη, οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους ξενύχτησαν στην προσπάθεια τους να προσφέρουν στον τόπο τους. Εννοείται ότι για την προσφορά μας αυτή δεν δεχθήκαμε να αμειφθούμε ούτε με ένα ΕΥΡΩ, προσφέραμε όλοι τις Υπηρεσίες δωρεάν αναμένοντας ένα μικρό και ταπεινό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δυστυχώς ούτε αυτό έγινε από τον επίσημο φορέα, όμως και αυτό δεν μας ενόχλησε. Πρόσφατα όμως είδαμε όλοι να τοποθετούνται οι πινακίδες που είχαμε σχεδιάσει, με διαφορετικά υλικά από τις προδιαγραφές, στις προσόψεις των καταστημάτων που αποτελούν το Open Mall. Και ρωτάω:

1. Δεν υπήρχαν επαγγελματίες στον τόπο μας που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε πινακίδες και οι πινακίδες αυτές έπρεπε να ανατεθούν σε γραφείο στην Αθήνα ;
2. Τα υλικά που προδιαγράφηκαν από εμάς δεν ακολουθήθηκαν. Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος ; Για να μην υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα ενημερώνω ότι έχω μιλήσει με τους Αναδόχους και γνωρίζω ακριβώς τα προβλήματα.
3. Αραγε πόσο κόστισε η κάθε πινακίδα ; Γιατί μεταξύ άλλων είχαν προκοστολογηθεί οι πινακίδες απο την πλευρά μας, ανάλογα με το αν ήταν φωτιζόμενη ή μή.

Αξίζει κανείς να αναζητήσει την εργασία αυτή και θα καταλάβει πόσο πολύ δούλεψαν όλοι, για να δώσουμε σε τρείς ημέρες, που υπό νορμάλ συνθήκες απαιτούσε εργασία μηνών, το αποτέλεσμα αυτό.

Κύριοι, είναι κρίμα να υποτιμάτε η νοημοσύνη μας, είναι κρίμα να υποτιμάτε το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, είναι κρίμα να δίδεται αφορμή για σχόλια επι σχολίων.

Ελπίζω να μην αναγκαστώ να δώσω στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Ελπίζω να καταλάβουν κάποιοι το λάθος και να σιωπήσουν.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button