ΑΡΘΡΑ

Ο Μπογδάνος «θυρωρός» στη γιορτή της Δημοκρατίας!

Ένας άνθρωπος που κρίνεται άξιος να τιμηθεί για το έργο του, αποκλείεται επειδή ασκεί κριτική. Να ένας πρωτότυπος τρόπος να τιμήσουμε την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Είναι οξύμωρο, την ημέρα που τιμούμε την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που έχει ανακοινωθεί ότι θα παρασημοφορηθεί για το έργο του, να αποκλείεται για τις απόψεις του.

Προχωρούν τόσο γρήγορα φαίνεται οι επιτελικές μεταρρυθμίσεις, που γυρνάμε ξανά στην αφετηρία της Μεταπολίτευσης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αλλά πρώτα τα γεγονότα. Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι μια σειρά Ελλήνων που έχουν προσφέρει με το έργο τους θα παρασημοφορηθούν. Μεταξύ αυτών και ο κ. Ιάσωνας Αποστολόπουλος, διασώστης προσφύγων. Ο κ. Αποστολόπουλος είχε λάβει πρόσκληση από την Προεδρία της Δημοκρατίας για να παρευρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο κατά τη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση “η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες πολίτες, που έχουν διακριθεί για την πορεία τους και έχουν προσφέρει στην επιστήμη, στα γράμματα και τις Τέχνες αλλά και στην κοινωνία με το έργο τους και την προσφορά τους”.

swell adv 2021

Το βράδυ της Παρασκευής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος έσπευσε να πανηγυρίσει μια νίκη με ανατροπή, γνωστοποιώντας ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν θα τιμηθεί τελικά, διότι είναι “επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας”.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Επικριτής.

Επρόκειτο να τιμηθεί για όσα έχει προσφέρει, αλλά αποκλείστηκε για όσα έχει πει. Να ένα δώρο στη Δημοκρατία για τα 47 της χρόνια!

Στη συνέχεια ο κ. Μπογδάνος απαντώντας σε διαδικτυακούς του φίλους ανέφερε ότι “έγιναν τα δέοντα” και ότι ο ίδιος απλώς ενημέρωσε.

Δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ότι η εμπλοκή του ήταν απλώς να ενημερώσει και μετά να κάνει φασαρία στα Social Media.

Άλλωστε έχει διακριθεί στο να “ενημερώνει για να γίνονται τα δέοντα”. Είναι τόσο καλός, που πολλοί θεωρούν ότι είναι εθνικής εμβέλειας η ικανότητά του και σίγουρα σε άλλες εποχές θα μπορούσε να είναι και πιο αξιοποιήσιμος σε σχέση με σήμερα.

Ωστόσο ο κ. Μπογδάνος και η ικανότητά του να “ενημερώνει για να γίνονται τα δέοντα”, δεν είναι το θέμα εδώ. Είναι απλώς το αλατοπίπερο, σε ένα καμμένο φαγητό.

Η ουσία είναι ότι μετά την “ενημέρωση”, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τον κ. Αποστολόπουλο ότι δεν συντρέχουν λόγοι να παρασημοφορηθεί τελικά. Έσωσε παιδιά από πνιγμό, αλλά δεν είπε τις σωστές λέξεις.

Επομένως, έχουμε κυβερνητική παρέμβαση σε μια διαδικασία που είχε ανακοινώσει η Προεδρία της Δημοκρατίας και υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

  • Γνώριζε και συμφώνησε η Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την επιλογή των προσώπων που θα παρασημοφορηθούν; Επομένως αναγνώριζε τους λόγους, για τους οποίους συμπεριελήφθησαν σε αυτή τη λίστα;
  • Γνώριζε και συμφώνησε η Προεδρία της Δημοκρατίας με  την αλλαγή και τους λόγους που την επέβαλαν;
  • Έχουν ελεγχθεί καλά οι υπόλοιποι της λίστας; Μήπως κάποιος από αυτούς ενοχλεί τον κ. Μπογδάνο και τους ομοϊδεάτες του;
  • Η προεδρία της Δημοκρατίας δρα αυτόνομα ή είναι μέρος της κυβέρνησης και απλώς ακολουθεί, προσφέροντας για παράδειγμα την αιγίδα της σε συνέδρια για την υπογονιμότητα ή αλλάζοντας λίστες, μετά από “ενημέρωση για επικριτικές απόψεις”;
  • Τιμάμε τη Δημοκρατία, όταν στην επέτειο αποκατάστασής της, εφαρμόζουμε αποκλεισμούς επειδή κάποιος ασκεί επιθετική κριτική;
  • Το τελευταίο ερώτημα είναι και το πιο σημαντικό. Ο κ. Αποστολόπουλος “έχασε” ένα μετάλλιο, που πιθανότατα δεν τον ενδιέφερε να πάρει. Ωστόσο ο λόγος που αποκλείστηκε και η μέρα που έγινε αυτό, θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Είναι μια επίδειξη δύναμης και κυνισμού από συγκεκριμένους κύκλους εντός της κυβέρνησης, με αλλεργία στην ελευθερία του λόγου και μάλιστα την ώρα που οι πολίτες ζητούν καλύτερη λειτουργία της Δημοκρατίας.


Μέσω
Μάνος Χωριανόπουλος

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button