Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μία άλλη πρόταση για την μονοδρόμηση του παραλιακού

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Όλοι έχουμε άποψη και όλοι με κάποιον τρόπο θέλουμε να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τον τόπο όπου μεγαλώσαμε, όπου ζούμε και όπου έχουμε επιλέξει να μείνουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ενόψει των αλλαγών που προχωράει για να κάνει ο δήμος Αγίου Νικολάου στο παραλιακό μέτωπο, με βρίσκει τελείως αντίθετο με τον τρόπο που θέλει να κάνει την μεγάλη αλλαγή που όλοι, κατά μία έννοια το έχουμε ανάγκη, όλοι θέλουμε να έχουμε μία πόλη πρότυπο ένα δήμο με γερές βάσεις για τον τουρισμό αλλά και για την καλή ποιότητα ζωής.

Mechanical Solutions

Συζητώντας με φίλους, γνωστούς, επαγγελματίες οδηγούς, επιχειρηματίες της πόλης έχω μαζέψει όλα όσα τα θεωρώ σωστά και πιστεύω ότι είναι η σωστή γραμμή και η σωστή διαδικασία για να λειτουργήσει σωστά η πόλη και η μεγάλη αλλαγή στον παραλιακό.

Αρχικά πρώτη προτεραιότητα του δήμου εφόσον ξεκίνησε η διαδικασία ανάπλασης και μονοδρόμησης του παραλιακού είναι που θα μεταφερθεί η λαϊκή αγορά που βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου πλέον με τις κυκλοφοριακές αλλαγές έχει άμεση σύνδεση με τον παραλιακό.

Η πρόταση μου για την λαϊκή αγορά είναι να μεταφερθεί στην είσοδο της πόλης, στον κόμβο της Κριτσάς (δείτε φωτογραφία παρακάτω). Ένα αρκετά μεγάλο σημείο και άνετο για να φιλοξενήσει κάθε Τετάρτη την λαϊκή αγορά.

Φωτογραφία από Google Maps. Η περιοχή όπου αναφέρω είναι μαρκαρισμένη μέσα στο μαύρο πλαίσιο.

Με αυτή την κίνηση η πόλη θα είναι πιο άνετη στην κίνηση!

Σχετικά με τον παραλιακό, η κατεύθυνση που επέλεξαν οι αρμόδιοι του δήμου είναι κατά την άποψη μου λάθος, για όποιον δεν γνωρίζει πιο αναλυτικά, από το Αμμούδι προς την λίμνη και έξοδο την οδό Κ. Παλαιολόγου με την υπερβολική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα βοηθάει την κίνηση εντός της πόλης αλλά θα την φορτώνει ακόμα περισσότερο με οχήματα με αποτέλεσμα να «μπουκώσει» και να δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή του νοσοκομείου όπου έχουμε την ανάγκη να μην δημιουργείται κυκλοφορικό κομφούζιο διότι αν προκύψει κάτι, το ασθενοφόρο θα αδυνατεί να φτάσει στο νοσοκομείο.

Άρα η πρόταση μου είναι η αλλαγή κατεύθυνσης της Κ. Παλαιολόγου ως κάθοδο και όχι ως άνοδο και ο παραλιακός να χρησιμοποιηθεί ως έξοδος με πιο πολύ άνεση για τους οδηγούς.

Σχετικά με τους επισκέπτες και τα λεωφορεία της πόλης η πρόταση μου μπορεί να φανεί ακραία για κάποιους αλλά με αυτό συμβαίνει και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως έχω συζητήσει με επαγγελματίες της πόλης.

Τα λεωφορεία θα ήταν καλό να κινούνται στον παραλιακό αλλά όχι να σταθμεύουν. Υπάρχει το λιμάνι όπου μπορούν τα λεωφορεία να σταθμεύσουν και να αφήσουν του επισκέπτες της πόλης ή να υπάρχει κατάλληλος χώρος στάθμευσης στην περιοχή που βρίσκονται στα σχολεία.

Πολλοί θα πουν πάνω στην δική μου πρόταση μα πώς θα μετακινηθούν (;) όσοι έχουν αρκετά πράγματα ή αδυνατούν να περπατήσουν;

Υπάρχουν λύσεις, ίσως και πιο έξυπνες από την δική μου πρόταση μιας και δεν είμαι ειδικός.

Μπορεί να δημιουργηθεί μία 3η πιάτσα TAXI ή να διατεθούν mini bus για την μετακίνηση τους στα ξενοδοχεία εντός της πόλης. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν και τα ξενοδοχεία με προτάσεις και ιδέες.

Δεν είναι ανάγκη ο επισκέπτης να βρίσκεται στην είσοδο του ξενοδοχείου, μπορεί να περπατήσει, να δει τις ομορφιές της πόλης. Ο επισκέπτης δεν θα το κοιτάξει αυτό! Αν μείνει και θέλει να ξανά έρθει στην πόλη μας, αυτό θα τον κρατήσει η οργάνωση της πόλης, η καθαριότητα, η φιλοξενία και οι άνθρωποι.

Ας λειτουργήσει η πόλη υπέρ της και υπέρ της καθημερινότητας των κατοίκων της και όχι το πώς θα ήταν πρέπον για να «ακούσουμε» το μπράβο από τον επισκέπτη του Αγίου Νικολάου.

Αν θέλετε αλλαγές πιστεύω ότι αυτό είναι μία πρόταση και μία αλλαγή προς όφελος όλων. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί μία πόλη μπάχαλο, με ένα κλικ όλα είναι στον αέρα πλέον, δεν θα θέλαμε να βρεθεί κάποιος και να μας κακολογήσει στην χώρα του ή στο ταξιδιωτικό του πράκτορα.

Εγώ αφιέρωσα κάποια ώρα για να πω την άποψη μου, αφιέρωσα χρόνο για να σκεφτώ ο ίδιος πως η πόλη μου θα ήταν καλύτερη.

Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω ολοκληρωμένη άποψη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Γιώργος Βαρνακιώτης

Η αλήθεια μοιάζει με το φάρμακο που είναι πικρό, μα τόσο σωτήριο για τον οργανισμό. Στην οικογένεια του cna.gr δεν κρύβεται τίποτα!

Σχετικά άρθρα

Back to top button