Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μελέτες σχολείων στον δήμο Αγίου Νικολάου | του Δημήτρη Κουνενάκη

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Από τα σχόλια της Ν ΚΡΗΤΗΣ της 8/12/2021 αντιγράφω: «Άνοιξε ο δρόμος για το νέο σχολικό συγκρότημα (Κισσάμου). Έγινε η έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Βουλευτή Χανίων ΝΔ Β. Διγαλάκη, στην οποία ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης έγκρισης του κτιριολογικού προγράμματος του σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, προκειμένου να ξεκινήσει η ΕΚΠΟΝΗΣΗ των ΜΕΛΕΤΩΝ από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ) (πρώην ΟΣΚ)….»

Mechanical Solutions

Έχει ενδιαφέρον το δημοσίευμα για τους Δήμους της Κρήτης, δεδομένου ότι η ΚΤΥΠ ασχολείται μόνο με τα σχολικά κτίρια στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Με το πιεστικό πρόβλημα που έχει ο Άγιος Νικόλαος αλλά και άλλοι μικροί Δήμοι στην Κρήτη, θεωρώ αυτονόητο να ζητηθεί από το πολιτικό σύστημα, την αυτοδιοίκηση, τους φορείς, να στηριχθούν και άλλοι Δήμοι όπως στα Χανιά.

Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Χανίων την προηγούμενη περίοδο είχε ενταχτεί σε πρόγραμμα της ΚΤΥΠ με το ΣΔΙΤ 8 Σχολεία (Μελέτη-Κατασκευή) τα οποία κατασκευάζονται τώρα.

Με την παραπάνω δημοσίευση πληροφορηθήκαμε ότι η ΚΤΥΠ λειτουργεί και πάλι για το νομό Χανίων και αναλαμβάνει ΜΕΛΕΤΕΣ σχολείων και πολύ σωστά. Απλώς αναζητούμε το αυτονόητο και δίκαιο. Να ενταχτούν μελέτες και σε άλλους Δήμους του Λασιθίου και της Κρήτης που έχουν πρόβλημα επάρκειας προσωπικού αλλά και γιατί η ΚΤΥΠ με την εμπειρία και τις γνώσεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά .

Ενημερώνω ξανά ,για όσους ενδιαφέρονται, ότι συντάξαμε φακέλους στο Δήμο Αγίου Νικολάου για Γυμνάσιο, για Λύκειο στη «Μεσοράχη» , για ΕΕΕΚ στο Μαρδάτι, για Δημοτικό Σχολείο στο Σίσι και πλην των πολλών εγκρίσεων που χρειάστηκαν έχουμε και το κτιριολογικό πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται ο κ Διγαλάκης.
Η προώθηση των σχολείων μέσω ΚΤΥΠ θα αποτελέσει μια κρίσιμη βοήθεια για το Δήμο ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η επίλυση του προβλήματος που αναζητείται πιεστικά και δικαίως .

Δημήτρης Κουνενάκης
πρ. Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button