Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

LoL: Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που προκαλεί εθισμό

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Τα τελευταία 4-5 χρόνια, οι έφηβοι έχουν ανακαλύψει ένα νέο βιντεοπαιχνίδι το οποίο αντικατέστησε στην καρδιά τους το World of Warcraft, ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι με εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.Το βιντεοπαιχνίδι αυτό ονομάζεται League of Legends, κατά κόσμον LoL, και είναι η αιτία που πολλοί έφηβοι, σε συντριπτική πλειοψηφία αγόρια από 10-16 χρονών, αφιερώνουν πάρα πολλές ώρες της ημέρας τους καθήμενοι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους.

Το παιχνίδι αυτό, είναι άρτια κατασκευασμένο όσο αφορά τον τεχνικό τομέα (έχει όμορφα γραφικά, ωραίο ήχο και είναι σχετικά απλό στην εκμάθησή του), παίζεται με γρήγορο ρυθμό και ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με παίκτες απ’ όλον τον κόσμο. Δυστυχώς όμως, αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι που το έχουν κάνει τόσο δημοφιλές στα νέα παιδιά με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να ξοδεύουν πάνω από 5 ώρες την ημέρα παίζοντάς το έχοντας εθιστεί σε αυτό.

NOVA

Οι νεαροί στέκονται μπροστά από την οθόνη τους καθοδηγώντας τα στρατεύματά τους εναντίον των υπολοίπων παικτών και θυμώνουν, βρίζουν τον εαυτό τους αλλά και τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους τους, συνήθως με χυδαίο τρόπο μιας και το επιτρέπει αυτό η ασφάλεια που νοιώθουν πίσω από την οθόνη και το πληκτρολόγιό τους και δε σταματούν να ασχολούνται με αυτό μέχρι να ικανοποιηθεί η εσωτερική τους ανάγκη για επιβεβαίωση και κυριαρχία (μέχρι ταπείνωσης) απέναντι στον αντίπαλο.

Πολλές φορές μάλιστα ξοδεύουν και μεγάλα χρηματικά ποσά μόνο και μόνο για να «ενισχύσουν» το άβατάρ τους, είτε με όπλα είτε με αντικείμενα αισθητικής, προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα τόσο στον εαυτό τους τόσο και στους γονείς τους.

Mechanical Solutions

Αν έχετε λοιπόν παιδιά ή μαθητές που παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, μιλήστε τους για τον εθισμό που προκαλεί, για τον κίνδυνο να ξοδέψουν μεγάλα ποσά, για την απομόνωση που τους προξενεί (τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να βγουν μια βόλτα με τους φίλους τους προτιμώντας να παίξουν ατελείωτες ώρες με το συγκεκριμένο παιχνίδι) κλπ. γιατί όλο και περισσότερα νέα παιδιά εθίζονται από το παιχνίδι αγνοώντας τα μαθήματά τους, την προσωπική τους ζωή αλλά και την ίδια τους την υγεία.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button