Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λίγα λόγια για τον Γαργαδόρο ….. (του Γιώργου Γουναλάκη)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στις 26 Φεβρουαρίου είχα αναρτήσει στην σελίδα μου στο Facebook μια πλήρη ανάλυση σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης των έργων που εκτελούνταν στην περιοχή του Γαργαδόρου.

Μεταξύ άλλων είχα γράψει τότε, «…επαναλαμβάνω ότι καθένας έχει τις ευθύνες του και στην παρούσα στιγμή δεν είναι ώρα διχασμού του κόσμου του Αγίου Νικολάου, αλλά ώρα συνετής αντιμετώπισης του θέματος, δεδομένου ότι πραγματικά πρόκειται για μια εμβληματική παραλία του Αγίου Νικολάου. Εκτιμώ ότι κανένας από εμάς που ζούμε στον Άγιο Νικόλαο δεν θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει κάτι κακό στην παραλία αυτή».

Mechanical Solutions

Δυστυχώς όλοι κρινόμαστε δια του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να υπήρχε αν είχε εφαρμοστεί σωστά η μελέτη. Έχουμε όλοι ευθύνες για αυτό. Βέβαια τεράστιο μερίδιο από το σύνολο των ευθυνών υπάρχουν στον Φορέα εκτέλεσης του Έργου και εκτιμώ ότι πρέπει του χρόνου να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την επιδιόρθωση των λαθών που δυστυχώς είναι πολλά. Από την άλλη και εμείς ως κοινωνία οφείλουμε να αφήσουμε τις διαμαρτυρίες για τις διαμαρτυρίες και να βλέπουμε την ουσία του θέματος. Πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι ο ξενοδόχος στην προσπάθεια του να μην βρεθεί αντιμέτωπος με ασφαλιστικά μέτρα επιτάχυνε την διαδικασία με αποτελέσματα τα οποία σαφώς δεν είναι τα επιθυμητά. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι τα λιμενικά έργα έχουν τους δικούς κανόνες και η λέξη επιτάχυνση των επεμβάσεων σημαίνει απλά καταστροφή.

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για την διόρθωση του συνόλου των λαθών πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Υπάρχουν λάθη στα βάθη , υπάρχουν λάθη σε υλικά, υπάρχουν λάθη στην παραλία και την τελική επικάλυψη , όμως πάνω από όλα οφείλουμε εμείς ως κοινωνία και ο Φορέας εκτέλεσης του Έργου να βρεθούν σε ένα τραπέζι χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Νομίζω ότι μια κίνηση σαν αυτή θα βοηθήσει πολύ και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της σημερινής εικόνας. Ελπίζω να υπάρξει διάθεση συννενόησης και απο τις δύο πλευρές χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση Εισαγγελέων , Συνηγόρων Πολίτη και ότιδήποτε άλλου μέσου έχει ως αποτέλεσμα τον ειλικρινή διάλογο με συγκεκριμένο σκοπό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button