ΑΡΘΡΑ

Λίγα λόγια για τον Γαργαδόρο ….. (του Γιώργου Γουναλάκη)

Στις 26 Φεβρουαρίου είχα αναρτήσει στην σελίδα μου στο Facebook μια πλήρη ανάλυση σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης των έργων που εκτελούνταν στην περιοχή του Γαργαδόρου.

gounalakisΜεταξύ άλλων είχα γράψει τότε, «…επαναλαμβάνω ότι καθένας έχει τις ευθύνες του και στην παρούσα στιγμή δεν είναι ώρα διχασμού του κόσμου του Αγίου Νικολάου, αλλά ώρα συνετής αντιμετώπισης του θέματος, δεδομένου ότι πραγματικά πρόκειται για μια εμβληματική παραλία του Αγίου Νικολάου. Εκτιμώ ότι κανένας από εμάς που ζούμε στον Άγιο Νικόλαο δεν θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει κάτι κακό στην παραλία αυτή».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Δυστυχώς όλοι κρινόμαστε δια του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να υπήρχε αν είχε εφαρμοστεί σωστά η μελέτη. Έχουμε όλοι ευθύνες για αυτό. Βέβαια τεράστιο μερίδιο από το σύνολο των ευθυνών υπάρχουν στον Φορέα εκτέλεσης του Έργου και εκτιμώ ότι πρέπει του χρόνου να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την επιδιόρθωση των λαθών που δυστυχώς είναι πολλά. Από την άλλη και εμείς ως κοινωνία οφείλουμε να αφήσουμε τις διαμαρτυρίες για τις διαμαρτυρίες και να βλέπουμε την ουσία του θέματος. Πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι ο ξενοδόχος στην προσπάθεια του να μην βρεθεί αντιμέτωπος με ασφαλιστικά μέτρα επιτάχυνε την διαδικασία με αποτελέσματα τα οποία σαφώς δεν είναι τα επιθυμητά. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι τα λιμενικά έργα έχουν τους δικούς κανόνες και η λέξη επιτάχυνση των επεμβάσεων σημαίνει απλά καταστροφή.

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για την διόρθωση του συνόλου των λαθών πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Υπάρχουν λάθη στα βάθη , υπάρχουν λάθη σε υλικά, υπάρχουν λάθη στην παραλία και την τελική επικάλυψη , όμως πάνω από όλα οφείλουμε εμείς ως κοινωνία και ο Φορέας εκτέλεσης του Έργου να βρεθούν σε ένα τραπέζι χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Νομίζω ότι μια κίνηση σαν αυτή θα βοηθήσει πολύ και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της σημερινής εικόνας. Ελπίζω να υπάρξει διάθεση συννενόησης και απο τις δύο πλευρές χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση Εισαγγελέων , Συνηγόρων Πολίτη και ότιδήποτε άλλου μέσου έχει ως αποτέλεσμα τον ειλικρινή διάλογο με συγκεκριμένο σκοπό.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button