ΑΡΘΡΑ

Κολωνάκια… κατά βάθος τα θέλουμε! (του Γιώργου Βαρνακιώτη)


Τελευταία ενημέρωση:

Είσαι παντού και πουθενά όπως λέει και ο γνωστός στίχος της Μαρινέλλας, μία πόλη στην οποία όλοι ζούμε αλλά παράλληλα δείχνουμε πόσο «γραμμένη» την έχουμε και πόσο «γραμμένοι» είμαστε μεταξύ μας.Μία πόλη που έχουμε την τάση να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους και να αφήνουμε τον εαυτό μας απ΄ έξω ενώ και εμείς στην πραγματικότητα έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι σε όλη αυτήν την κατάσταση.

Νούμερο ένα «θέμα» που μας κάνει να απορούμε όλοι είναι τα πορτοκαλί κολωνάκια. Τα βλέπουμε παντού. Τα «κράζουμε» παντού.

Ένα πορτοκαλί κολωνάκι θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν της πόλης, ακόμα και στο λογότυπο της πόληςείναι αστείο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα πορτοκαλί κολωνάκια είναι χρήσιμα, γρήγορα στην τοποθέτηση τους, οικονομικά… και μία άμεση λύση για να σταματήσουν τα παρκαρίσματα σε χώρους που δεν θέλει ο δήμος.

Τι και αν υπάρχουν τα απαγορευτικά σήματα που δείχνουν ότι απαγορεύεται η στάθμευση; Εμείς… στα παλιά μας τα παππούτσια!

Έχουμε μάθει…

  • Κάτω από το σπίτι μας να βρίσκεται και το αυτοκίνητο μας.
  • Θέλουμε ψωμί… θα πρέπει να παρκάρουμε ακριβώς έξω από τον φούρνο.
  • Πάμε για καφέ… θέλουμε να έχουμε θέα το ωραίο και λαμπερό αυτοκίνητο μας.

Κατά βάθος μας αρέσει να βλέπουμε πορτοκαλί κολωνάκια και ας τα «κράζουμε», γιατί… έτσι μάθαμε. Μάθαμε τα σήματα να τα έχουμε, γιατί έτσι πρέπει και έτσι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Αν μπορούσαμε να τα καταργήσουμε θα το είχαμε κάνει ήδη! Μην πιάνουν και χώρο.

Ζητάμε αλλαγές, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, το ένα, το άλλο… με τους δικούς μας όρους. Με αυτά που εμάς βολεύουν.

Με αυτό το σκεπτικό, δυστυχώς η πόλη μας θα είναι ένα απέραντο «αχούρι» με μικρές πινελιές από πορτοκαλί κολωνάκια.

Ας αλλάξουμε μήπως και δούμε τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

σ.σ. Αν η αστυνομία ήταν πιο αυστηρή και με πιο μεθοδικές και συχνές περιπολίες το θέμα ίσως να είχε μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό, ίσως και τα κολωνάκια.

Συμπέρασμα… Όλοι φταίμε!

ΥΓ: Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την νέα μόδα που έφερε στην πόλη ο δήμος με την «αναρχία» που επικρατεί με τα πορτοκαλί κολωνάκια. Φταίμε όλοι! Και αυτή είναι η άποψή μου. Δικαίωμα στην πόλη έχουμε όλοι.

Γιώργος Βαρνακιώτης

Η αλήθεια μοιάζει με το φάρμακο που είναι πικρό, μα τόσο σωτήριο για τον οργανισμό. Στην οικογένεια του cna.gr δεν κρύβεται τίποτα!

Σχετικά άρθρα

Close
Close