Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Κλειστό Γυμναστήριο Τ10 – Όλη η Αλήθεια | του Γιώργου Ξένου

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ο λόγος που γράφτηκε αυτό το κείμενο είναι όχι γιατί «πρέπει να δίνουμε απαντήσεις για να μη θεωρηθεί αδυναμία», το οποίο ανέφερε ο Κος Μαρίνος στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Κο Σγουρό (Λατώ fm 18/09/2023), ούτε γιατί θέλω να συνεχίσω μια αντιπαράθεση, την οποία ουδόλως επιθυμώ, το έχω αποδείξει πιστεύω στην μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά, αλλά γιατί θέλω να πληροφορηθούν σωστά και ολοκληρωμένα οι δημότες του Αγ. Νικολάου και να προστατεύσω το πρόσωπο μου και τους συναδέλφους μου, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, από επιθέσεις που γίνονται καθαρά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων και απόκρυψης της πραγματικότητας και της ουσίας του θέματος.

Ζητώ λοιπόν την κατανόηση σας αν παρακάτω σας κουράσω με ημερομηνίες, ποσά, έγγραφα κτλ. αλλά καταλαβαίνετε ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα και με αποδείξεις η πληροφόρηση. Για να έχετε μια εικόνα του τι θα διαβάσετε παρακάτω  επιγραμματικά αναφέρω ότι θα δείτε, τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι στο σημείο (11/2015), που η δημοτική αρχή του Κου Ζερβού λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αποφάσισε να διακόψει το έργο της αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10, ένα έργο που είχε ξεκινήσει και Μελέτες σε ισχύ είχαμε, Σύμβαση με κατασκευαστική εταιρία είχαμε, χρήματα είχαμε, θέληση δεν είχαμε ή μάλλον άλλη άποψη για το πως θα γίνει είχαμε και αυτή αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος… ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ. Διαφωνεί κανείς με αυτά; Αν ναι διαβάστε παρακάτω, κάτι που σας ζητώ να το κάνετε έτσι κι αλλιώς για να γνωρίζετε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Mechanical Solutions

Η ιστορία του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ 10 της Αμμούδας ξεκινά το μακρινό 2002 όταν στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης εντάχθηκε στα ανταποδοτικά οφέλη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τα Συμβατικά Στοιχεία έργου φαίνονται παρακάτω:

 • Προϋπολογισμός Μελέτης: 2.770.359,50 €  (με Την υπ΄ αριθμό 64/2002 μελέτη έργου)
 • Ημερομηνία δημοπράτησης: 26-3-2003
 • Απόφαση ανάθεσης Δημ. Επιτροπής: 86/16-4-2003
 • Ποσό σύμβασης: 2.598.267,76€
 • Ημερομηνία Σύμβασης: 26-05-2003 (με αριθμό πρωτοκόλλου 8864/26-5-03 συμφωνητικό που υπεγράφη µε την Ανάδοχο Κ/Ξ Λατοµική ΑΤΕ – ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΕΒΞΤΕ.

Αρχίζει λοιπόν η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο αποπληρώνετε τμηματικά με εντάλματα πληρωμής ανάλογα την πρόοδο των εργασιών μέχρις ότου τα χρήματα που υπήρχαν στον λογαριασμό εξαντλήθηκαν (2010). Κάπου εκεί αρχίζει το πρόβλημα μια και τώρα ήταν η σειρά του Δήμου ή να χρηματοδοτήσει αυτός το έργο ή να εξασφαλίσει άλλη χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του. Η ανάδοχος εταιρία αρχίζει να απαιτεί τα χρήματα της για να συνεχίσει τις εργασίες, κάτι πολύ λογικό και δίκαιο. Όμως, παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε η σύμβαση του Δήμου με την εταιρία παραμένει σε ισχύ,  μάλιστα με  τη θέληση και αιτήματα όπως την με αριθμ. πρωτ. 25648/19-12-2012 αίτηση της Κοινοπραξίας ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε. για χορήγηση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου ¨Κλειστό Γυμναστήριο τύπου Τ10β Αγίου Νικολάου¨ , στο οποίο αίτημα της αναφέρει τα παρακάτω: «Λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση του έργου λόγω της έλλειψης πίστωσης και επειδή η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα ζητάμε την γενική παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι 30-6-2013».

Έτσι και για να μην κουράσω τα αιτήματα για παρατάσεις συνεχίζονται και αυτές δίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, από το Δημοτικό Συμβούλιο επί δημαρχίας Κουνενάκη. Το έργο λοιπόν έχει αρχίσει να βαλτώνει, οι εργασίες σταματούν, ο εργολάβος έχει μαζέψει τα εργαλεία του και το Κτίριο στέκει ημιτελές.

Ορόσημο κατά τη γνώμη μου, ως άνθρωπο του αθλητισμού, ο οποίος αγαπά και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, είναι η απόφαση λήψης δανείου από το Δήμο Αγ. Νικολάου για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο έγινε με το με αριθμ. 2/16-1-2013 πρακτικό τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου και την  Αριθμ. Αποφ : 6  «Έγκριση όρων σύναψης δανείου για την ολοκλήρωση εκτέλεσης του έργου «κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Νικολάου τύπου Τ10Β».

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι εγώ την προηγούμενη περίοδο υπηρέτησα τον τόπο μου από τη θέση του άμισθου Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΝ), ενώ αργότερα (06/2013), ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο εντάχθηκα αντικαθιστώντας μέλος του Συνδυασμού του κου Κουνενάκη που παραιτήθηκε. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω επίσης και ίσως να φανεί η διαφορά με τωρινούς Δημοτικούς Συμβούλους ότι,  στις 10/10/2012 κατέθεσα στον τότε δήμαρχο Κο Κουνενάκη την επιστολή παραίτησης μου από τη θέση του Αντιπροέδρου και μέλους του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΝ, μετά από περίπου 1,5 έτος στη θέση αυτή,  διαμαρτυρόμενος για την στασιμότητα στην ολοκλήρωση των αθλητικών έργων και γενικότερα του προγράμματος που ως Συνδυασμός είχαμε καταρτίσει και ψηφιστεί από τους συμπολίτες μας να υλοποιήσουμε.

Το έκανα με ένα τρόπο που πιστεύω πέρασε το μήνυμα εκεί που έπρεπε , χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα στην λειτουργία του Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΝ), που μόλις είχε σταθεί στα πόδια του μετά την δύσκολη περίοδο μετάβασης από «Καποδιστριακό» σε «Καλλικρατικό» Δήμο, την συνένωση με τον πρώην Δήμο Νεάπολης και την δύσκολη ενσωμάτωση αθλητικών και πολιτιστικών οργανισμών, εγκαταστάσεων κτλ. στον ΠΑΟΔΑΝ.  Εδώ ίσως θα έπρεπε να αναφέρω και να κάνω ένα απολογισμό των πεπραγμένων μου στη μέχρι εκείνη στιγμή θητεία μου απαντώντας στον Κο Μαρίνο ο οποίος θέλω να ελπίζω όχι ηθελημένα αγνοεί, όμως θα το κάνω στο τέλος για να μην χάσουμε το νόημα και την ουσία που αυτό το κείμενο γράφεται.

Στο διάστημα της απουσίας μου από θέση ευθύνης (10/2012 – 06/2013), δεν έπαψα να  ενδιαφέρομαι για την ολοκλήρωση των αθλητικών έργων και την εφαρμογή του προγράμματος που για εμένα ήταν «Ευαγγέλιο», κάτι που πιστεύω βοήθησε να γίνουν ενέργειες, όπως η σύναψη του δανείου που αναφέρω παραπάνω και που φυσικά ποτέ δεν είπα ότι ΕΓΩ εξασφάλισα. Στη συνέντευξη μου ευχαρίστησα ανθρώπους γιατί,  ναι εγώ ξέρω να το κάνω Κε Μαρίνο, το κάνω ΠΑΝΤΑ και ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ αυτούς που με στήριξαν και ήταν πολλοί αυτοί που το έκαναν και κατά την περίοδο εκείνη αλλά και στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.

Οι αρχές μου επιβάλουν να λέω αυτό το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την καρδιά μου και να σέβομαι τη βοήθεια και τη στήριξη που παίρνω, όσοι με γνωρίζουν μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν. Και μια και φτάσαμε σε αυτό, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου, γιατί στη συνέντευξη που αναφέρεται παραπάνω, ο Κος Μαρίνος εμπλέκει την συνδικαλιστική μου ιδιότητα και τη θέση, την οποία τιμώντας με με την ψήφο τους οι συνάδελφοι μου εκπαιδευτικοί, μου έδωσαν (αυτή του Προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λασιθίου),  με αυτό το θέμα που καμιά σχέση δεν έχει και μάλιστα αναφέρει ότι με αυτά που είπα δεν τους σέβομαι, τους προσβάλω κτλ.  Αυτό Κε Μαρίνο βέβαια πηγάζει και επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μου περί μαθητείας «στη γνωστή σχολή»,  η οποία διδάσκει τα μέλη της ότι για να αναιρέσεις τα λεγόμενα του άλλου πρέπει πρώτα να αποδομήσεις και να ποδοπατήσεις την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του . Κρίμα…

Συνεχίζοντας θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη, γιατί ξέρω να το κάνω και αυτό, για κάτι που ανέφερα στη δική μου συνέντευξη σχετικά με το δάνειο το οποίο ήταν λανθασμένο. Ανέφερα λοιπόν ότι ο Δήμος πήρε άτοκο δάνειο ενώ από τα έγραφα της απόφασης που αναφέρεται παραπάνω (2/16-1-2013 πρακτικό τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου), αποδεικνύεται ότι ήταν έντοκο με σταθερό επιτόκιο 6,02%. Ήταν κάτι που δεν γνώριζα μια και θυμίζω αυτή την περίοδο είμαι εκτός ΠΑΟΔΑΝ και Δημοτικού Συμβουλίου και στις συζητήσεις που είχα παραβρεθεί αυτό δεν αναφέρθηκε.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσω ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης-μνημονίων και φυσικά όποιος θυμάται δάνεια δίνονταν με το σταγονόμετρο, με υψηλά επιτόκια και όχι σταθερά όπως αυτό. Πάρα ταύτα ο Δήμος Αγ. Νικολάου έχοντας την πιστοληπτική ικανότητα (όπως επιβεβαίωση η Οικονομική Επιτροπή του), συνάπτει το δάνειο με την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων που όσοι γνωρίζουν από χρηματοοικονομικά καταλαβαίνουν το γιατί… Όσον αφορά το ποσό του δανείου, ναι ήταν 851.000 € γιατί οι τότε υπάρχουσες μελέτες ( οι οποίες παρέμεναν σε ισχύ), τόσο κοστολογούσαν την αποπεράτωση του έργου κάτι που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται Κε Μαρίνο λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας δεν μπορούσε να είναι διαφορετικό το ποσό. Αν γίνονταν ενέργειες για αλλαγή – τροποποίηση των μελετών, που ο Κος Μαρίνος ανέφερε όλοι καταλαβαίνουμε ότι η σύμβαση με τον εργολάβο θα έπρεπε να διακοπή και θα μπαίναμε σε ένα κυκεώνα νέας προκήρυξης – δημοπράτησης του έργου και … Αφού λοιπόν η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου συναινεί (ότι το έργο μπορεί να συνεχιστεί), κάτι που φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο που αφορά την σύναψη του δανείου ( 3487 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρ/κων και Δανείων της 21ης Μαρτίου 2013 ΘΕΜΑ 7ο: «Χορήγηση δανείου στο Δήμο Αγίου Νικολάου Ν. Λασιθίου για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης του έργου «Κλειστό γυμναστήριο Αγίου Νικολάου τύπου Τ10 Β»), λογικό είναι σε όλους ότι το έργο μπορεί να εκτελεστεί. Στο παραπάνω έγγραφο επίσης αναφέρεται το ότι τα χρήματα μόνο για το συγκεκριμένο και ως έχει έργο μπορούν να διατεθούν.

Στο σημείο αυτό θα αναφερθώ στην κατηγορία που δέχτηκα ότι εγώ προσωπικά χρέωσα το Δήμο με δάνειο που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, απαντώντας αναφέρω Κε Μαρίνο ότι άλλοι τα ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ αυτά!!! Εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο σεβαστήκαμε τις αποφάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ότι το έργο μπορεί να συνεχιστεί. Όσον αφορά το ποσό που στη συνέντευξη μου αναφέρω, να ξέρετε ότι ήταν εξασφαλισμένο και θα συμπληρώνονταν, μια και στο διάστημα που θα γίνονταν οι εργασίες με τα εξασφαλισμένα μέσω του, ναι έντοκου δανείου χρήματα, θα συντάσσονταν η συμπληρωματική μελέτη για ψύξη και ότι άλλο χρειάζονταν στην υπάρχουσα μελέτη δεν υπήρχε και αυτή θα χρηματοδοτούνταν ξεχωριστά. Δεν είναι και η πρώτη φορά που γίνεται και σας παρακαλώ να ανατρέξετε στον τρόπο αποπεράτωσης του Τ10 της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη τα ίδια αυτά χρόνια.  Άρα και χρήματα είχαμε και μελέτες είχαμε και σύμβαση με την κατασκευαστική εταιρία είχαμε στο σημείο αυτό!!!

Η πορεία όλοι γνωρίζουμε ποια είναι,  προετοιμασία και εκκίνηση κάποιων εργασιών, περισσότερο αποκατάστασης των φθορών που υπήρχαν (μόνωση στέγης αρχές του 2015).  Εδώ έχουμε και την αλλαγή της δημοτικής αρχής και την αρχή του τέλους ή μάλλον το τέλος της Νέας Αρχής του έργου αποπεράτωσης του Τ-10. Η Δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον κο Ζερβό και την  475/2-11-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την οριστική διακοπή των εργασιών του έργου, τη διάλυση της εν λόγω σύμβασης με την κατασκευαστική εταιρία και την εκπόνηση νέας μελέτης για την αποπεράτωση του Τ-10 την οποία ακόμα περιμένουμε!!! Διαφωνεί κανείς; Η Οικονομική δε Επιτροπή  με  αριθμ. 28/ 18-12-2015 πρακτικό συνεδρίασης  αποφασίζει να διερευνήσει αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα  650.000 € που είχαν μείνει στο λογαριασμό για τη νέα μελέτη. Φυσικά και δεν μπορούσε, το ανέφερε ρητά η σύμβαση λήψης του δανείου (αναφέρεται  παραπάνω). Πρώτα δηλαδή αποφασίστηκε να διακοπεί το έργο και μετά να διερευνήσει αν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για αυτό… μάλιστα εδώ αναφέρεται ότι ΑΝ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα θα τα επιστρέψει και θα πάρει νέο δάνειο!!! για το σύνολο ποσού που απαιτούνταν (1.000.000 € τότε). Κάτι νομίζω ειπώθηκε περί χρεώσεως του δήμου σε δύσκολους καιρούς με δάνεια από εμένα;

Τελικά με το αριθμ. 3/28-2-2018 πρακτικό τακτικής συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου και την με Αριθμ. Αποφ  104 « Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου “Κλειστό Γυμναστήριο τύπου Τ10β Αγίου Νικολάου” στην οποία αποτυπώνονται τα έργα που έχουν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή τα οποία είναι πάνω από το 70 % της αρχικής μελέτης.

Από τότε ερχόμαστε στο σήμερα και βλέπουμε τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κου Μαρίνου εν είδη απολογισμού έργου της παρούσας δημοτικής αρχής να μας λέει ότι ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από τον Ιούνιου του 2021, ΠΡΟΣΕΞΤΕ… έχουμε τα χρήματα πάνω από 2 χρόνια!!! αλλά δεν έχουμε τις μελέτες που θα επικαιροποιούνταν  από το 2015 …

Κε Μαρίνο δεν μηδένισα καμιά προσπάθεια κανενός (εν αντιθέσει με εσάς τη δική μου),  αυτό που επεσήμανα ήταν η αργοπορία ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ και εξέφρασα τη λύπη μου για την κατάσταση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αυτός ο χώρος, ο οποίος θα έπρεπε να είναι η Ναυαρχίδα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και ένα στολίδι του τόπου μας. Με χαρά βλέπω ότι συμφωνούμε σε αυτό και πως θα μπορούσαμε να διαφωνούμε άλλωστε. Επίσης συμφωνούμε στο ότι θα έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ευκαιρίες για πολλές αθλητικές δράσεις, εκδηλώσεις, ευκαιρίες ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι μόνο και… φυσικά έσοδα!!! Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει… Συμφωνούμε επίσης και χαίρομαι για αυτό, στο ότι το είχε και το έχει ανάγκη η νεολαία μας, οι αθλητικοί μας σύλλογοι, οι πολίτες αυτού του τόπου. Σκεφτείτε πόσες ευκαιρίες έχασαν αυτοί οι άνθρωποι, σκεφτείτε το ότι η δική μου προσπάθεια (όποια και αν ήταν αυτή), ξεκίνησε όταν ο μεγάλος μου γιός ήταν 10 ετών και πίστευα ότι κάπου εκεί στο Λύκειο θα κατάφερνε  να ασχοληθεί με το αγαπημένου του άθλημα (καλαθοσφαίριση), σε ένα χώρο που θα του προσφέρει ασφάλεια και ευκαιρίες ανάπτυξης, κάτι που τα παιδιά γειτονικών δήμων από τότε απολάμβαναν. Σήμερα και τελειώνοντας το παιδί το Πανεπιστήμιο, βρισκόμαστε ακόμα λίγο πριν την αρχή των έργων σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα, μια αρχή, που από την καρδιά μου λέω, θέλω διακαώς να δω και ας την κάνει όποιος να ναι!

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν και να τους να ζητήσω συγνώμη για την αργοπορία στην απάντηση των δημοσιευμάτων. Ζήτησα αυτή τη μικρή παράταση γιατί ήθελα να απαντήσω με στοιχεία τα οποία μου πήρε κάποιο χρόνο να συλλέξω. Φυσικά έχω τα έγγραφα – στοιχεία που αναφέρω παραπάνω, αν κάποιος θέλει να τα ελέγξει μπορώ να του τα στείλω για να μην μπει στον κόπο να ψάχνει.

Η ουσία βέβαια πλέον δεν είναι το τι έγινε, Ποιος το έκανε και αν το έκανε αλλά, το ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ χειροπιαστό μέχρι τώρα και για αυτό στενοχωριέμαι!

Η ουσία κυρίες και κύριοι είναι μια και αυτή φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες …

Υ.Γ. Επειδή και αυτό αμφισβητήθηκε θα ήθελα να θυμίσω ότι κατά την περίοδο της δικής συμμετοχής στα κοινά (περίπου 3 χρόνια συνολικά),  μερικά από τα έργα υποδομής στον αθλητισμό που έγιναν:

 • Ολοκλήρωση του στίβου του γηπέδου Νεάπολης και απόδοσης του για χρήση στους δημότες
 • Ολική αντικατάσταση δαπέδου Σχολικού Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Νικολάου
  Τοποθέτηση αντλίας θερμότητας στο κολυμβητήριο για εξοικονόμηση ενέργειας (έργο πρωτοπόρο για την εποχή του), εδώ θα ήθελα να θυμίσω ότι την εποχή εκείνη το κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου ήταν από τα λίγα που λειτουργούσαν στην Ελλάδα και για μεγάλο διάστημα το μοναδικό στην Κρήτη (λόγω των περικοπών των εξόδων από τους Δήμους)
 • Αποκατάσταση μικρών φθορών του στίβου του γηπέδου Αγίου Νικολάου ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να είναι λειτουργικός (όχι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα που είναι  αδύνατο  να γίνει οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός ή αγώνας λόγω της επικινδυνότητας του)
 • Συντήρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα των από τότε σε κακή κατάσταση πλαστικών χλοοταπήτων των γηπέδων Κριτσάς και Ελούντας (με στόχο την πλήρη αντικατάσταση τους την επόμενη χρονιά  κατά προτεραιότητα)
 • Πλήρης αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Αγίου Νικολάου και μερική αντικατάσταση σε αυτούς της Νεάπολης και Καλού Χωριού.
 • Την διοργάνωση πολυποίκιλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του τότε πρόσφατα διευρυμένου Δήμου (κάτι που μπορείτε να δείτε στα προγράμματα που κάθε άνοιξη συνέτασσε ο ΠΑΟΔΑΝ για ενημέρωση των δημοτών και προώθηση των δράσεων του)

Ας κρίνει και ας συγκρίνει η κοινωνία και ο πολίτης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button