ΑΡΘΡΑ

Κάποιοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν τα αυτονόητα (του Κωστή Κοκκίνη)


Σε μια χρονιά που δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις ήταν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, του οποίου τη μελέτη και το σχεδιασμό υλοποίησε η δημοτική αρχή και χρηματοδότησε η περιφέρεια Κρήτης.Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι στον τόπο μας θα αργήσει πολύ η στιγμή που θα συμβεί κάτι ανάλογο. Παρά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σχολική στέγη σε όλο το δήμο μας, κάποιοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν τα αυτονόητα.

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου από το 2018 για προκήρυξη εκπόνησης μελέτης κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος στην Μεσοράχη, στο οποίο θα στεγαστούν το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ενώ στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2019 προβλεπόταν ανάλογο κονδύλι. Αντί για αυτό ξεκινά και πάλι η συζήτηση για να βρεθούν νέα οικόπεδα. Και η προσπάθεια εξεύρεσης οικοπέδων είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συνεχιστεί μιας και οι ανάγκες στο τόπο μας δεν σταματάνε στα παραπάνω σχολικά κτίρια.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καθυστερήσει και άλλο η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.
Για τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού στο χώρο της εκπαίδευσης που επίσης σχεδόν ομόφωνα είχε αποφασιστεί, καλύτερα ας μη γίνεται αναφορά. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι αποτελεί πολυτέλεια στην λογική κάποιων.

Άραγε γιατί;
Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε;

Ας σταθούμε με ειλικρίνεια μπροστά στον καθρέφτη να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα για διορθωτικές κινήσεις, αρκεί να το θέλουμε.

Αυτό είναι και το κρίσιμο ερώτημα.

Θέλουμε;

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close