Απόψεις

Καλούμε τις Σοφίες να βγουν «γυμνές» και «άοπλες» στην αρένα του πολιτισμένου κόσμου μας! | της Δέσποινας Κουτάντου

Ρωτάτε τη Σοφία «γιατί τώρα». Έχει απαντήσει η Κατερίνα,  το 14χρονο κορίτσι που έφτασε 34 χρονών για να δικαιωθεί. Το δίκιο του ισχυρού  και η ατιμωρησία κυβερνούν τις κοινωνίες.  Δικό μας δημιούργημα  οι κοινωνίες  και οι κανόνες  τους.

Οι προτροπές  του τύπου «μίλα!» «η σιωπή δεν είναι χρυσός» απευθύνονται σε λάθος αποδέκτες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Καλούμε τα θύματα να σπάσουν στη σιωπή τους  την ώρα που είναι εκτεθειμένα στον «πολιτισμό» της σιωπής, της συγκάλυψης, του «κοίταζε τη δουλειά σου»  της ατιμωρησίας . Είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό και πρόστυχο εκ μέρους της κοινωνίας να καλεί το θύμα να βγει άοπλο και γυμνό στην αρένα του πολιτισμένου κόσμου μας.

Ενός  κόσμου που  παρέδωσε  την «αξία»  στην  «τιμή» . 


Τον Ιούλιο του 2019 η Κατερίνα μίλησε δημόσια στην Δέσποινα Κουτάντου  για αυτά που πέρασε η ίδια αλλά και οι άνθρωποι  που στάθηκαν δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια.  Συνοδευόμενη από την Ψυχολόγος  Σταυρούλα Δελημπαλταδάκη που στάθηκε δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια  και τον δικηγόρο της  Μανώλη Καλατζάκη μίλησε άλλη μια φορά για αυτή την ανεξίτηλη  πληγή  που ο «νοικοκυρεμένος πολιτισμός» μας της δημιούργησε . Μη λέτε λοιπόν  στις Σοφίες και στις Κατερίνες «τώρα το θυμήθηκες» γιατί τους νόμους της σιωπής δεν τους δημιούργησαν εκείνες.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Τα «στραβά μάτια»  όλων μας είναι οι υπεύθυνοι .

Τα λόγια του δικηγόρου της σε μια παράγραφο τα λένε όλα:  «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολυπλόκαμο σύστημα που τόσα χρόνια είχε υψώσει ένα τείχος προστασίας γύρω από το δράστη που του παρείχε και την ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτος. Μεγαλώνουμε δυστυχώς σε κοινωνίες που μας μαθαίνουν ότι η σιωπή είναι χρυσός…  δεν είναι όμως έτσι, ειδικά στις περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων, στις περιπτώσεις βιασμού η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός. Αυτή της σιωπή πρέπει να σπάσουμε».

Η συνέντευξη της Κατερίνας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι Μεν Αλλά» στο ρ/σ Λατώ FM  (16/07/2019)

 

Δέσποινα Κουτάντου


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button