Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Και τώρα, τι κάνουμε; | της Δέσποινας Κουτάντου

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Και τώρα? Τι κάνουμε? Πως θα περάσει ο χειμώνας? Καμία μέριμνα για τόσους εργαζόμενους και άνεργους. Ούτε μια αναφορά.

Τίποτα για τις οικογένειες. Ακόμα και το επίδομα τέκνων συνδέεται πλέον με την πρόοδο του παιδιού στο σχολείο. Αν δηλαδή για κάποιο λόγο το παιδί δεν περάσει την τάξη, δεν παίρνει η οικογένεια επίδομα… να ψοφήσει… τι το θες αν δεν είναι άριστο.

Mechanical Solutions

Περιμέναμε πως και πώς να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει τα νέα μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τι ακούσαμε? Ακούσαμε για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα των 2000 ευρώ … όσοι παίρνεται 2000 μισθό στον ιδιωτικό τομέα να σηκώσετε το χέρι.

Δυο μήνες επέκταση του ταμείου ανεργίας σε όσους έληξε Αύγουστο και Ιούλιο… και αυτό!
Όσοι δεν δούλεψαν καθόλου φέτος, όσοι δεν μπήκαν ταμείο ανεργίας είναι σαν να μην υπάρχουν.
Για τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και είναι άνεργοι λόγω της κατάστασης… τίποτα… nada…niente…nothing…nichts.

Και οι λογαριασμοί να τρέχουν, τα πάγια να τρέχουν, τα δάνεια να τρέχουν… και τα σκασμένα να θέλουν και να φάνε, να ντυθούνε (μεγαλώνουν συνεχώς βλέπεις)… ΑΛΛΑ οι μισθωτοί των 2000 ευρώ θα ανακουφιστούν!!! Ευτυχώς!!!

Που είμαι ρε παιδιά? Στη ζώνη του λυκόφωτος? Που ζω? Σε άλλη χώρα? Τι να λέω στο παιδί που θα θέλει να φάει να ντυθεί, να ζεσταθεί και άλλα τέτοια παλαβά? Θα του δείχνω το παγουρίνο και όλα καλά?

Τι παίρνεται ρε γαμώτο και δεν μας δίνεται? …

Ο άλλος ο μη άριστος που δούλεψε πέρυσι αλλά φέτος δεν, σε τουριστικό κατάστημα, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε μίνι μάρκετ κ.τ.λ. τι σκατά θα τρώει φέτος? Γιατί και αυτά (τα σκατά) φαγητό θέλουν για να παραχθούν … να τα λέμε να τα βρίσκουμε.

Όταν θα ξαναπάρει τηλέφωνο η κυριούλα από το δικηγορικό γραφείο για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ τι θα της πω? … Μισό λεπτό να τρίψω το παγουρίνο, να σας βράσω και δυο βίδες από τα αεροπλάνα που αγοράσαμε, να σας στείλω το ζουμί? Ή μήπως να βγάλω στη μαύρη αγορά τις μασκούλες της Κεραμίδας μπας και πιάσω τίποτα?

Και οι φοιτητές ας χάσουν την φετινή χρονιά (πως να πληρώσεις ενοίκια κτλ) και βλέπουμε …δε λέω… κομμάτια να γίνει …αλλά και πάλι τρώνε αυτά ξέρετε … μια παλιά κακιά συνήθεια.

Τι να κάνω η μάνα? Που δεν έχω και κήπο να ανθίσει.

Εύχομαι τουλάχιστον να βρέξει για να βγούνε οι βρούβες και να συρθούνε κι οι χοχλιοί. Καλό κουράγιο σε όλους.

Τίποτε άλλο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button