Απόψεις

Και τώρα, τι κάνουμε; | της Δέσποινας Κουτάντου

Και τώρα? Τι κάνουμε? Πως θα περάσει ο χειμώνας? Καμία μέριμνα για τόσους εργαζόμενους και άνεργους. Ούτε μια αναφορά.

Τίποτα για τις οικογένειες. Ακόμα και το επίδομα τέκνων συνδέεται πλέον με την πρόοδο του παιδιού στο σχολείο. Αν δηλαδή για κάποιο λόγο το παιδί δεν περάσει την τάξη, δεν παίρνει η οικογένεια επίδομα… να ψοφήσει… τι το θες αν δεν είναι άριστο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Περιμέναμε πως και πώς να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει τα νέα μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τι ακούσαμε? Ακούσαμε για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα των 2000 ευρώ … όσοι παίρνεται 2000 μισθό στον ιδιωτικό τομέα να σηκώσετε το χέρι.

Δυο μήνες επέκταση του ταμείου ανεργίας σε όσους έληξε Αύγουστο και Ιούλιο… και αυτό!
Όσοι δεν δούλεψαν καθόλου φέτος, όσοι δεν μπήκαν ταμείο ανεργίας είναι σαν να μην υπάρχουν.
Για τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και είναι άνεργοι λόγω της κατάστασης… τίποτα… nada…niente…nothing…nichts.


Και οι λογαριασμοί να τρέχουν, τα πάγια να τρέχουν, τα δάνεια να τρέχουν… και τα σκασμένα να θέλουν και να φάνε, να ντυθούνε (μεγαλώνουν συνεχώς βλέπεις)… ΑΛΛΑ οι μισθωτοί των 2000 ευρώ θα ανακουφιστούν!!! Ευτυχώς!!!

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Που είμαι ρε παιδιά? Στη ζώνη του λυκόφωτος? Που ζω? Σε άλλη χώρα? Τι να λέω στο παιδί που θα θέλει να φάει να ντυθεί, να ζεσταθεί και άλλα τέτοια παλαβά? Θα του δείχνω το παγουρίνο και όλα καλά?

Τι παίρνεται ρε γαμώτο και δεν μας δίνεται? …

Ο άλλος ο μη άριστος που δούλεψε πέρυσι αλλά φέτος δεν, σε τουριστικό κατάστημα, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε μίνι μάρκετ κ.τ.λ. τι σκατά θα τρώει φέτος? Γιατί και αυτά (τα σκατά) φαγητό θέλουν για να παραχθούν … να τα λέμε να τα βρίσκουμε.

Όταν θα ξαναπάρει τηλέφωνο η κυριούλα από το δικηγορικό γραφείο για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ τι θα της πω? … Μισό λεπτό να τρίψω το παγουρίνο, να σας βράσω και δυο βίδες από τα αεροπλάνα που αγοράσαμε, να σας στείλω το ζουμί? Ή μήπως να βγάλω στη μαύρη αγορά τις μασκούλες της Κεραμίδας μπας και πιάσω τίποτα?

Και οι φοιτητές ας χάσουν την φετινή χρονιά (πως να πληρώσεις ενοίκια κτλ) και βλέπουμε …δε λέω… κομμάτια να γίνει …αλλά και πάλι τρώνε αυτά ξέρετε … μια παλιά κακιά συνήθεια.

Τι να κάνω η μάνα? Που δεν έχω και κήπο να ανθίσει.

Εύχομαι τουλάχιστον να βρέξει για να βγούνε οι βρούβες και να συρθούνε κι οι χοχλιοί. Καλό κουράγιο σε όλους.

Τίποτε άλλο.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button