Πέμπτη, 6 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΡΘΡΑΚαι τώρα, τι κάνουμε; | της Δέσποινας Κουτάντου

Και τώρα, τι κάνουμε; | της Δέσποινας Κουτάντου

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Και τώρα? Τι κάνουμε? Πως θα περάσει ο χειμώνας? Καμία μέριμνα για τόσους εργαζόμενους και άνεργους. Ούτε μια αναφορά.

Τίποτα για τις οικογένειες. Ακόμα και το επίδομα τέκνων συνδέεται πλέον με την πρόοδο του παιδιού στο σχολείο. Αν δηλαδή για κάποιο λόγο το παιδί δεν περάσει την τάξη, δεν παίρνει η οικογένεια επίδομα… να ψοφήσει… τι το θες αν δεν είναι άριστο.

mechanical adv 2021

Περιμέναμε πως και πώς να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει τα νέα μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τι ακούσαμε? Ακούσαμε για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα των 2000 ευρώ … όσοι παίρνεται 2000 μισθό στον ιδιωτικό τομέα να σηκώσετε το χέρι.

apostolakis adv 2

Δυο μήνες επέκταση του ταμείου ανεργίας σε όσους έληξε Αύγουστο και Ιούλιο… και αυτό!
Όσοι δεν δούλεψαν καθόλου φέτος, όσοι δεν μπήκαν ταμείο ανεργίας είναι σαν να μην υπάρχουν.
Για τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και είναι άνεργοι λόγω της κατάστασης… τίποτα… nada…niente…nothing…nichts.

Και οι λογαριασμοί να τρέχουν, τα πάγια να τρέχουν, τα δάνεια να τρέχουν… και τα σκασμένα να θέλουν και να φάνε, να ντυθούνε (μεγαλώνουν συνεχώς βλέπεις)… ΑΛΛΑ οι μισθωτοί των 2000 ευρώ θα ανακουφιστούν!!! Ευτυχώς!!!

Που είμαι ρε παιδιά? Στη ζώνη του λυκόφωτος? Που ζω? Σε άλλη χώρα? Τι να λέω στο παιδί που θα θέλει να φάει να ντυθεί, να ζεσταθεί και άλλα τέτοια παλαβά? Θα του δείχνω το παγουρίνο και όλα καλά?

Τι παίρνεται ρε γαμώτο και δεν μας δίνεται? …

Ο άλλος ο μη άριστος που δούλεψε πέρυσι αλλά φέτος δεν, σε τουριστικό κατάστημα, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε μίνι μάρκετ κ.τ.λ. τι σκατά θα τρώει φέτος? Γιατί και αυτά (τα σκατά) φαγητό θέλουν για να παραχθούν … να τα λέμε να τα βρίσκουμε.

Όταν θα ξαναπάρει τηλέφωνο η κυριούλα από το δικηγορικό γραφείο για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ τι θα της πω? … Μισό λεπτό να τρίψω το παγουρίνο, να σας βράσω και δυο βίδες από τα αεροπλάνα που αγοράσαμε, να σας στείλω το ζουμί? Ή μήπως να βγάλω στη μαύρη αγορά τις μασκούλες της Κεραμίδας μπας και πιάσω τίποτα?

Και οι φοιτητές ας χάσουν την φετινή χρονιά (πως να πληρώσεις ενοίκια κτλ) και βλέπουμε …δε λέω… κομμάτια να γίνει …αλλά και πάλι τρώνε αυτά ξέρετε … μια παλιά κακιά συνήθεια.

Τι να κάνω η μάνα? Που δεν έχω και κήπο να ανθίσει.

Εύχομαι τουλάχιστον να βρέξει για να βγούνε οι βρούβες και να συρθούνε κι οι χοχλιοί. Καλό κουράγιο σε όλους.

Τίποτε άλλο.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble