Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ησυχία, τάξη και ασφάλεια (του Γιάννη Μπέζου)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση πήρε το αυτί μου ένα νούμερο το οποίο ήταν άκρως ανησυχητικό. Το ερώτημα ήταν πώς αξιολογούν τη στάση του βουλευτή Μπαρμπαρούση στη Βουλή όταν προέτρεψε τις Ενοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι είναι προδότες και όλα τα άλλα τα συνηθισμένα που ακούμε. Το ποσοστό των συμπατριωτών μας που συμφωνεί είναι 13%!

Με άλλα λόγια, το 13% επιθυμεί τη δικτατορία. Είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται σκέψη και σχετική ανάλυση, εκτός από ανησυχία. Υπάρχει ένας συνδυασμός δύο πραγμάτων που ενισχύει και αιμοδοτεί τη δημοκρατία. Το ντουέτο ελευθερία και ασφάλεια. Ο μέσος άνθρωπος -όχι μόνο στη χώρα μας- αν υποχρεωθεί να διαλέξει, θα προτιμήσει την ασφάλεια.

Mechanical Solutions

Θα θυσιάσει την ελευθερία νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει ανέπαφα τα «κεκτημένα» του, δηλαδή θα έχει λιγότερες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Θα βολευτεί στην ακινησία και θα ζεσταίνεται μακάριος μέσα στη μετριότητα (μικροαστισμός σε όλο του το μεγαλείο). Η ελευθερία από την άλλη δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις – και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Ας βάλουμε λοιπόν από πάνω μας έναν ηγέτη «φωτισμένο», ο οποίος θα αποφασίζει πριν από εμάς για εμάς κι εμείς, περιχαρακωμένοι στο χαμόσπιτό μας, θα εξακολουθήσουμε να ζούμε αισθανόμενοι «υπερήφανοι» και «ξεχωριστοί». Ολα αυτά βέβαια συμβαίνουν μέσα μας διότι είμαστε φοβισμένοι και άοπλοι. Τα παραδείγματα Πούτιν, Τραμπ, Ερντογάν, για να αναφέρω τα πιο φιρμάτα, το επιβεβαιώνουν.

Η ελευθερία που χρειάζεται σκέψη, φρόνηση και παιδεία ας περιμένει. Η ασφάλεια μάς είναι αρκετή για να ζήσουμε, όσο ζήσουμε, μέσα στη μιζέρια μας. Το φαινόμενο είναι άκρως επικίνδυνο. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι να συντονιστούν οι πολιτικές δυνάμεις και να στείλουν μήνυμα προς τα έξω (σε μας) ότι το αγαθό της ελευθερίας δεν είναι αυτονόητο αλλά κερδήθηκε με αγώνες, με θυσίες, με αίμα, με καθημερινή προσπάθεια.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα έρθει η στιγμή που αυτοί που φωνάζουν και διαμαρτύρονται στις πλατείες επιπόλαια δεν θα βρίσκουν πλατεία ανοιχτή για να ξεμουδιάσουν, θα έχουν κλείσει οι πλατείες και στη θέση τους θα ανοίξουν οι φυλακές. Κι εκεί η ασφάλεια θα είναι σίγουρη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button