Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Υγεία και ανάπτυξη του Νότου της Κρήτης

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Ανέκαθεν η υγεία αποτελούσε το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Σε καιρούς όμως κρίσης, οι δομές υγείας ήταν από τα πρώτα «θύματα» πολιτικών επιλογών και διαφορετικών προτεραιοτήτων. Σήμερα που η οικονομική κρίση επηρεάζει τις κοινωνικές επιλογές μας,  τα προβλήματα στον χώρο της υγείας πρέπει να γίνουν πλέον και δικά μας προβλήματα και παράλληλα οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στην ανάλυση των δεδομένων για να διαπιστώσουμε ποιες είναι οι ελλείψεις, ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες είναι οι δυνατότητες ενίσχυσης των δομών υγείας ιδιαίτερα στο Νότο της Κρήτης.

Η υγεία πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μας καθώς η αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχονται στον πολίτη, θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να αναπτυχθεί ισόποσα και ισόρροπα η βόρεια  με τη νότια πλευρά της Κρήτης.

Mechanical Solutions

Θεωρώ δεδομένο ότι η ανάπτυξη του Νότου αποτελεί πλέον μονόδρομο και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  για την προσέλκυση και την  προσέλευση επενδυτών και τουριστών, και πρέπει να επιτευχθεί με την παράλληλη ανάπτυξη ενός οργανωμένου  νοσοκομείου το οποίο με την ενίσχυση των δομών υγείας θα συμβάλει αποφασιστικά στο αίσθημα ασφάλειας τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών της.

Βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ποιοτική ανταπόκριση μας στις υπηρεσίες υγείας οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία και να παράλληλα να είμαστε αρωγοί στην εκπαίδευση και στις ανάγκες του πληθυσμού για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νότο για να τις καταστήσουμε τον καθρέφτη της ανάπτυξης που θέλουμε για τη Νότια Κρήτη.

Τις ενισχυμένες δομές υγείας στο Νότο δεν πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε αποσπασματικά  και να τις θεωρούμε ως κάτι μεμονωμένο και αποκομμένο από τα υπόλοιπα θέματα της περιοχής. Ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων του Νότου της Κρήτης πρέπει να έχει μια ενιαία φωνή. Η διεκδίκηση μας πρέπει να είναι ενιαία. Είναι λάθος, κατά την άποψη μου, να απομονώνεται η προσπάθεια μας για ένα σύγχρονο  νοσοκομείο στη Νότια Κρήτη απο τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν ως κοινωνία. Αυτό βέβαια προυποθέτει  τη δημιουργία, από εμάς τους ίδιους, ενός αναπτυξιακού σχεδίου της ευρύτερης περιοχής

Είναι σίγουρο ότι μπορούμε πλέον  ως κοινωνία να επιχειρηματολογήσουμε για  την αναβάθμιση των δομών υγείας στο νότο, με άξονα τον τουρισμό και πάντα σε συνάρτηση και με την ύπαρξη υποδομών και υπηρεσιών, στις διαπραγματεύσεις μας με το υπουργείο Υγείας καθώς άρτια στελεχωμένες δομές υγείας  αξιοποιούνται τόσο για την προσέλκυση τουριστών αφού δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας όσο και για. την προβολή της νότιας Κρήτης μας.

Η διεκδίκηση των παραπάνω μέσα από συγκεκριμένο πλάνο σε συνδυασμό με μια αναβαθμισμένη εκπαίδευση στην περιοχή είναι το ζητούμενο για μια κοινωνία που θέλει να βλέπει μπροστά.

Επιβάλλεται, αυτή την κρίσιμη, λόγω κρίσης, περίοδο για τη χώρα μας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα αναπτυξιακά μας βήματα βασιζόμενοι σ ενα  πλάνο που θα  περιλαμβάνει  την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τις υποδομές, το οδικό δίκτυο και τις υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία αλλά και τον τουρισμό.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στην διαρκώς αυξανόμενη τουριστικά νοτια Κρήτη, αν υποβαθμίστούν και αποδυναμωθούν οι δομές και οι υπηρεσίες υγείας.

Το κυρίαρχο ζήτημα της υγείας μπορεί  να αποτελέσει τον  πυλώνα ανάπτυξης γύρω από τον οποίο θα κινηθούν οι υποδομές, οι επενδύσεις, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και η απασχόληση που θα οδηγήσει στην παραμονή των νέων στον τόπο τους και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Αν θέλουμε ανάπτυξη στο Νότο της Κρήτης και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για αναβάθμιση του τουρισμού μας  αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού όπως για παράδειγμα  είναι ο περιπατητικός οφείλουμε να έχουμε υπηρεσίες υγείας, που να διακρίνονται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και να διαθέτουν  γρήγορα αντανακλαστικά για να μπορούν να αντιδράσουν σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Τα προβλήματα της υγείας στη Νότια Κρήτη θα πρέπει να είναι προβλήματα όλων μας. Όλοι μαζί συλλογικά πρεπει να εργαστούμε, για ένα θετικό αποτέλεσμα για την παροχή αξιόλογων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Νότου.

Όλοι μαζί συλλογικά και οι πολίτες και οι εργαζόμενοι και ο καθένας που νοιάζεται για την υγεία κι έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες των δομών υγείας στο Νότο πρέπει να συνεργαστούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο άμεσο μέλλων είμαι σίγουρος ότι  θα αισθανθούμε δικαιωμένοι  για τις προσπάθειες μας οι οποίες άντλησαν τη δύναμη τους από την επιμονή μας, την μεθοδικότητα μας, τις καλές προθέσεις μας  και φυσικά τη συνεργασία μεταξύ μας.

Γιώργος Ματαλλιωτάκης

Πολιτευτής &

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button