Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αντιστροφή της πραγματικότητας (του Γιάννη Σουλαδάκη)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

1. Κρατήσαμε όρθιο το ΠΑΣΟΚ πάντα παρόντες ακόμη και στα πιο δύσκολα, σήμερα μας απειλούν με έξωση εκείνοι που ήσαν πάντα παρόντες σε θέσεις κρατικής εξουσίας, ανεξάρτητα συνθηκών και δεν είπαν, ούτε λένε κουβέντα για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μη αναλαμβάνοντας καμμιά ευθύνη για το πως φθάσαμε ως εδώ.

Φθάσαμε λοιπόν να απειλούν με διαγραφές οι απόντες, η οι σιωπηλοί στα δύσκολα, τους παρόντες σε όλα τα δύσκολα.

NOVA

Αμάρτημα λοιπόν η διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις.

2. Είμαι παρών στο ΠΑΣΟΚ από την 3η Σεπτέμβρη του 1974 και παλαιότερα, από τους Δημοκρατικούς Συνδέσμους του Ανδρέα Παπανδρέου.

Mechanical Solutions

3. Στην πορεία του ΠΑΣΟΚ οι σύντροφοί μου με τίμησαν πολλαπλά και η κοινωνία με κατατάσσει στην λεγόμενη ιστορική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη, προσπάθησα όσο μπορούσα να τηρήσω αρχές και στάση ζωής, μη δεχόμενος ποτέ να καθίσει μύγα στο σπαθί μου.
4. Σε όλες της φάσεις του ΠΑΣΟΚ εύκολες και δύσκολες ήμουν παρών, ακόμη και αν διαφωνούσα, καταθέτοντας συνεχώς την ψήφο μου θετικά στο ΠΑΣΟΚ, σε οποιαδήποτε φάση.

5. Από τον Μάη του 1999 που έπαυσα να είμαι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, δεν είχα ούτε έχω καμμιά αρμοδιότητα, ούτε σχέση για πολιτικές αποφάσεις και πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ.

6. Στις αρχές του 2012, εκτιμώντας τα δεδομένα και το ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά από περιπέτειες, αποφάσισα ότι δεν είχα το δικαίωμα της σιωπής, της εύσχημης αποστασιοποίησης, της αποφυγής της τριβής, της φθοράς, ικανοποιημένος στα δεδομένα της άριστης αποδοχής μου από την κοινωνία, για την διαφύλαξη της υστεροφημίας μου, όπως πάρα πολλοί άλλοι έκαναν.
Θεώρησα ότι είχα ηθικό και πολιτικό καθήκον να υπερασπιστώ τον χώρο μας, το πολιτικό μας σπίτι, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμους συντρόφους μας, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

7. Η θέση μου αυτή με οδήγησε σε συγκρούσεις, ακόμη και σε αντιπαραθέσεις με κόμματα και πρόσωπα, πολλές φορές γνωστά μου, ακόμη και φιλικά μου, αναλαμβάνοντας προσωπικά το όποιο κόστος.

8. Σε όλη αυτήν την πορεία, απόλυτο κριτήριο ήταν η υπεράσπιση του ΠΑΣΟΚ, συνδυαζόμενη με συνεχείς προτάσεις για το τι δέον γενέσθαι, που ποτέ δεν εισακούστηκαν.

9. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια πολιτική πραγματικότητα, που αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη του χώρου μας, του χώρου του ΠΑΣΟΚ και με την ευρεία και με την στενή έννοια κι όμως κανένας από όσους είχαν την ευθύνη του χώρου από το 2010 μέχρι σήμερα και εννοώ τις κατά καιρούς ηγεσίες, δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την εξέλιξη του χώρου, δεν ανέλαβε έστω την ευθύνη να δώσει κάποιες ερμηνείες, να ερμηνεύσει το τι έγινε και γιατί έγινε.

10. Σιωπηλά όλοι τους, ο καθένας με τον τρόπο του, στην ουσία χρεώνει τις εξελίξεις γενικά και αόριστα στο ΠΑΣΟΚ, γι αυτό με τον ένα η τον άλλο τρόπο επιχειρούν να απαλλαγούν από αυτό, φτιάχνοντας άλλα κόμματα και παρατάξεις, με άλλα σύμβολα, επιχειρώντας όμως να κρατήσουν την κοινωνική, την πολιτική του βάση ως προίκα, για τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό του καθενός τους.

11. Όμως δεν είμαι εγώ που πρότεινα στον Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός, δεν είμαι εγώ που στήριξα με την ψήφο μου δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή σε κυβέρνηση Παπαδήμου, σε κυβέρνηση με ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, με ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, με Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά.
Δεν είμαι εγώ που έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Σαμαρά, δεν είμαι εγώ που ήμουν υπουργός στην ίδια κυβέρνηση με Μητσοτάκη, με Βορίδη, με Αβραμόπουλο, με Γεωργιάδη και τόσους άλλους.

Δεν είμαι εγώ που είδα το φως μου με τους Μπίστηδες, τους Θεοχαρόπουλους, τους Θεοδωράκηδες, τους Μαργαρίτηδες και όλο αυτόν τον περιφερόμενο θίασο πολιτικών γυρολόγων.
Δεν είμαι εγώ αυτός που διασπούσα το ΠΑΣΟΚ.
Δεν είμαι εγώ που ανεβοκατέβαζα σύμβολα και βάφτιζα, ξεβάφτιζα και ξαναβάφτιζα κόμματα και παρατάξεις.

Εγώ μόνιμα μίλαγα και επέμενα μόνο για ΠΑΣΟΚ.
12. Συνέδρια επι συνεδρίων, πολλές κουβέντες για νέα κόμματα, καμμιά συζήτηση όμως, καμία ανάληψη ευθύνης για το πως και από ποιους οδηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ του 48% και άνω, σε κόμματα και παρατάξεις που υπερηφανεύονται για ένα 8% και ικανοποιούνται δημοσκοπικά στο 6%, όλοι συμπίπτουν σε ένα, πλάι πλάι όλοι, καβάλα, καμμιά ευθιξία και πάμε γι άλλα…

13. Σήμερα λοιπόν, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, απειλούν εμάς που επιμένουμε σε ΠΑΣΟΚ, ως τον μόνο σωστό πολιτικά δρόμο, που κρατήσαμε όρθιο ζωντανό το ΠΑΣΟΚ αλλά και την δημοκρατική παράταξη.

14. Σε ότι με αφορά έχω δηλώσει ότι θα είμαι ο τελευταίος που θα κλείσω την πόρτα του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίζω να διατυπώνω με παρρησία και νηφαλιότητα τις θέσεις μου, υπερασπιζόμενος το ΠΑΣΟΚ, την προσφορά του, την ιστορία του, τους συντρόφους μου, προτείνοντας κατά περίπτωση το δέον γενέσθαι.

15. Εάν όμως για οιουσδήποτε λόγους κάποιοι ενοχληθούν και θεωρήσουν ότι επειδή, με όποιες διαδικασίες, κατέχουν τα κομματικά κλειδιά του ΠΑΣΟΚ, θελήσουν να μου κλείσουν την πόρτα, να γνωρίζουν ότι ένα λεπτό πριν γυρίσουν το κλειδί δεν θα με βρουν μέσα, δεν θα προλάβουν να με κλείσουν έξω.

Ένα λεπτό πριν αποφασίσουν τις όποιες ενέργειές τους, εγώ θα έχω παραιτηθεί, να γνωρίζουν λοιπόν, ότι ένα λεπτό νωρίτερα, σε όποιο χρονικό σημείο, η παραίτηση μου είναι δεδομένη, την πόρτα θα την έχω κλείσει νωρίτερα μόνος μου, δεν θα το επιτρέψω σε κανέναν άλλο, η απόφασή μου είναι τελειωμένη και το δηλώνω δημόσια σήμερα, δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μου κλείσει καμμιά πόρτα…
Ήμουν, είμαι και παραμένω ΠΑΣΟΚ.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button