Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Handelsblatt: Καταστροφική λιτότητα στην Ελλάδα

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Αναφέρεται ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πλέον ασφάλεια ασθενείας, ενώ περίπου 3,8 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Mechanical Solutions

«Η σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα έχει καταστροφικές συνέπειες», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η οικονομική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολλά νοικοκυριά επειδή αυτά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς. «Κάθονται στα σκοτεινά και εντείνεται ο φόβος ενόψει ενός κρύου χειμώνα», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με τον πρόσφατο θάνατο από αναθυμιάσεις της 13χρονης Σάρας, το σπίτι της οποίας δεν είχε ρεύμα εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών. Αναφέρονται και άλλες τραγωδίες για τους ίδιους λόγους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα, κατά τον έκτο χρόνο της κρίσης: η σκληρή λιτότητα, στην οποία κινείται η χώρα εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται από τους διεθνείς δανειστές της, έχει οδηγήσει από το 2009 τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος κατά 38%», παρατηρεί η Handelsblatt, υπενθυμίζοντας ότι το ποσοστό της ανεργίας έχει αγγίξει το 28%.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πλέον ασφάλεια ασθενείας, ενώ περίπου 3,8 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. «Σε πολλές οικογένειες τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος, καθώς έχει αυξηθεί το τιμολόγιο κατά σχεδόν 60% από το 2007», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εκτενής αναφορά γίνεται και στις υποθέσεις «παράνομης» επανασύνδεσης του ρεύματος και σε σχετικές πρωτοβουλίες αλλά και στις οικονομικές απώλειες για τη ΔΕΗ από τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται η πρωτοβουλία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη για τη δημιουργία επιτροπών που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες που υποφέρουν και τίθεται το ερώτημα εάν η τρόικα αποδεχθεί αυτή την κοινωνική παροχή.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button