Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου;

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Με τις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό και την Αναπλ Υπουργό Υγείας, θεωρήθηκε βέβαιη η ένταξη της επέκτασης του ΓΝΑΝ στο Ταμείο Ανάκαμψης (το βασικότερο πρόγραμμα για επενδύσεις κλπ), την οποία προώθησε και ζήτησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Αναγκαία επέκταση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, γεγονός που αφορά όλο του νομό λόγω των υπηρεσιών που παρέχονται.

Αναφερθήκαμε συχνά στα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου, τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις ελλείψεις στα συνδεδεμένα νοσοκομεία του Νομού με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών της υγείας στο Νομό. Επί πλέον οι ελλείψεις αυτές όπως τονίζει και ο τουριστικός τομέας, υποβαθμίζει την βασικότερη υποδομή του Νομού.

NOVA

Ελπίζαμε ότι η επέκταση του Νοσοκομείου θα ήταν μια κίνηση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Τώρα τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου και κυρίως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αιφνιδιασμένοι , εκφράζουν την αγωνία και τις ανησυχίες τους για την απαλοιφή της θεωρούμενης ως βέβαιη πρότασης από το ταμείο ανάκαμψης και επισημαίνουν ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά υποβάθμιση των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου, συγκρινόμενη μάλιστα με τις επενδύσεις στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης.

Τα ερωτήματα και οι εύστοχες θέσεις του εκπροσώπου των γιατρών στο ΔΣ κ Μουδατσάκη μας ανησυχούν ιδιαίτερα και μάλιστα δημιουργούν ερωτήματα για το χρόνο που ανακοινώνονται οι εντάξεις στο Ταμείο Ανάκαμψης στην Κρήτη, με υποβάθμιση του Νομού Λασιθίου και απόρριψη της πρότασης για επέκταση του Νοσοκομείου. Σε ποιο επίπεδο και ποιοι αγνόησαν τις εξαγγελίες και αποφάσισαν την απένταξη της πρότασης για την επέκταση του Νοσοκομείου;

Mechanical Solutions

Αδίκως εδώ και καιρό αναζητούμε συνάντηση με τον ΔΥΠΕάρχη, Περιφερειακό Σύμβουλο Λασιθίου και κάτοικο Λασιθίου κ Νεκτάριο Παπαβασιλείου, να του παραδώσουμε το ψήφισμα των φορέων και ν ακούσουμε από τον ίδιο το σχέδιο για την υγεία στο Νομό. Είναι απολύτως αναγκαίο να δραστηριοποιηθούν οι φορείς, η κοινωνία μας πριν είναι αργά. Διεκδικούμε και στηρίζουμε την πρόταση του ΔΣ για την επέκταση του Νοσοκομείου, ζητούμε από τον Αντιπερειφερειάρχη και του Περιφερειακούς Συμβούλους να ασχοληθούν με το θέμα και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση του αιτήματος. Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους φορείς ώστε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών και των επισκεπτών στην υγεία .

Είναι βεβαίως προεκλογική περίοδος , όμως τώρα (;;;) έγινε γνωστή η απόρριψη του αιτήματος. Τώρα διεκδικούμε και περιμένουμε το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο και της προεκλογικής περιόδου.

Άγιος Νικόλαος 31/5/2023

Οι Φίλοι του Νοσοκομείου
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Δημ Μετοχιανάκης Δημ Κουνενάκης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button