Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

City Zip Line: Έξυπνο… αλλά είναι για τον Άγιο Νικόλαο; | του Γιώργου Βαρνακιώτη

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Αρκετή κουβέντα για κάτι το οποίο δεν είναι χρήσιμο κατά την άποψή μου. Για κάτι το οποίο δεν χρησιμεύει στον Άγιο Νικόλαο και δεν το έχει ανάγκη αυτό ο Άγιος Νικόλαος λόγω του μοναδικού φυσικού του περιβάλλον. Με μία κούκλα λίμνη, που στολίζει την πανέμορφη πόλη μας!

Πρόκειται για το λεγόμενο «City Zip Line».

NOVA

Τι είναι το «City Zip Line»;

Το σύστημα «City Zip Line» αποτελείται από μια διάταξη τροχοσιδηρόδρομου, με μία τροχαλία που αιωρείται πάνω σε ένα καλώδιο, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, με το σημείο εκκίνησης να βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο από το τελικό σημείο, δίνοντας του την απαραίτητη κλίση για να γίνεται η κίνηση, λόγω βαρύτητας, του αιωρούμενου αναβάτη.

Το συγκεκριμένο project σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να τοποθετηθεί στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου κατά μήκος του. Πιο συγκεκριμένα από το άγαλμα της «Αρπαγής της Ευρώπης» μέχρι και την άλλη άκρη του λιμανιού.

Mechanical Solutions

Ο αναβάτης είναι στερεωμένος στον ειδικό μηχανισμό κατάβασης, με μεταλλικούς συνδέσμους και συρματόσχοινο, στον ιμάντα που φορά.

Στο τέρμα της «βόλτας» η ταχύτητα της τροχαλίας μειώνεται σταδιακά από ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πέδησης, που χρησιμοποιεί μαγνητικά δινορευτικά ρεύματα.

Για την ανάρτηση του συστήματος, απαιτείται η τοποθέτηση δύο πλατφορμών, πάνω σε δύο μεταλλικούς πύργους, οι οποίοι συγκρατούνται από τα βάρη έρματος, στο έδαφος.

Επειδή δεν απαιτείται κατανάλωση πρόσθετης ενέργειας, αφού όλο αυτό βασίζεται στη βαρύτητα, η «επένδυση» θεωρείται «πράσινη».

Το κόστος της επένδυσης φτάνει περίπου το 1.000.000 ευρώ από ένα αίτημα που έχει υποβάλει μία αγγλική ιδιωτική εταιρία για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στο νομό Λασιθίου και θα είναι το πρώτο  σε λειτουργία στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Άραγε ο Άγιος Νικόλαος είναι ο τόπος για ένα τέτοιο project; Μήπως τέτοιου είδους κατασκευές και ιδέες είναι πιο σημαντικές σε τόπους με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και όχι σε ένα λιμάνι;

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω το συγκεκριμένο project θα έχει σκοπό την διασκέδαση των επισκεπτών ή απλώς θα το τοποθετηθεί για να κάνει βόλτα κάποιος το λιμάνι… από αέρος; Παράξενα πράγματα και πολλά τα λεφτά…

Μία επένδυση για καλύτερη στάθμευση, για περισσότερες δραστηριότητες και ΙΣΩΣ το κομμάτι του ελαιώνα ΙΣΩΣ ξανά τονίζω να ήταν πιο σημαντικά για τον τόπο μας… μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλει ο τόπος μας!

Δείτε εδώ το City Zip Line του Λονδίνου και πάρτε μία γεύση:


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Γιώργος Βαρνακιώτης

Η αλήθεια μοιάζει με το φάρμακο που είναι πικρό, μα τόσο σωτήριο για τον οργανισμό. Στην οικογένεια του cna.gr δεν κρύβεται τίποτα!

Σχετικά άρθρα

Back to top button