Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς διαχωρισμούς (του Μιχάλη Ατσαλάκη)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Είναι γνωστή η ρήση του Ντε Γκωλ, <<Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα το μίσος για τις άλλες>>. Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες είμαστε μια Πατριωτική Κίνηση Πολιτών που δεν στηρίζει την πολιτική της στο μίσος για τους άλλους αλλά στην αγάπη για την πατρίδα.

Αυτή η αντίληψη αποτέλεσε και το κοινό σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές, πολιτικές ακόμα και κομματικές καταβολές, που σμίξαμε και δημιουργήσαμε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, πιστεύοντας πως, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να ακουστούν νέες φωνές, να εμφανιστούν νέες ιδέες και δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με στόχο τη συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Mechanical Solutions

Είμαστε σίγουροι πλέον πως παρά τη διάσταση που έχει λάβει η οικονομική κρίση για την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, ούτε στην βούληση των Ελλήνων για μια νέα πολιτική αναγέννηση η οποία θα εμπνεύσει την κοινωνία και θα συμβάλει, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να πορευτούμε – οι πολίτες και η χώρα – με αισιοδοξία στο μέλλον.

Ως πολίτες, κάθε μέρα και περισσότερο, διαπιστώνουμε πως δεν μας εκφράζουν τα υπάρχοντα κόμματα. Κατανοούμε πως δεν μπορούν να προσφέρουν τα εχέγγυα για να καλλιεργηθεί η ελπίδα, να δυναμώσει η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία του ελληνικού λαού, για να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει καλύτερες συνθήκες ζωής, στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορούν να εμπνεύσουν, δεν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, κυρίως γιατί δεν πείθουν τους πολίτες για τη συνέπεια <<λόγων και έργων>>.

Γκρέμισαν την πίστη του λαού. Καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του. Καλλιέργησαν προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα. Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, κρύφτηκαν. Στην καταιγίδα εξαφανίστηκαν, φοβούμενοι την οργή των πολιτών, για να επανέλθουν μόλις διαπίστωσαν πως καταλάγιασε το μένος του κόσμου. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί, οι οποίοι, ενόψει ευρωεκλογών, προχωρούν από τον ένα στον άλλο εκβιασμό, συνδέοντας την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας με την προσωπική τους παρουσία στην εξουσία.

Η ψυχωτική τους σχέση με την “καρέκλα” είναι συνέπεια ενός σαθρού πελατειακού συστήματος που συντηρεί ανθρώπους στην πολιτική, για μια ολόκληρη ζωή, οι οποίοι δεν μπορούν να αποχωριστούν τις θέσεις εξουσίας. Είναι απολύτως πικρές αλλά συνάμα αληθινές αυτές οι διαπιστώσεις. Δεν μπορεί να ικανοποιούν κανένα υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο και πολίτη, αλλά δεν επιτρέπεται και να αφήνουν κανένα αμέτοχο.

Με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες σήμερα, αναζητούμε ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο, ευέλικτο που θα στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές του ομάδες, θα χαρακτηρίζεται από την αρχή της αλληλεγγύης και παράλληλα θα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, αποκαθιστώντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών. Απέναντι στη γερασμένη αντίληψη πολιτικής που εκπροσωπούν τα παλιά κόμματα, οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στους πολίτες.

Είναι το βασικό κύτταρο για να βρούμε ξανά τις αρχές και τις αξίες που απεμπολήσαμε όπως είναι η σύμπνοια, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και οι οποίες πρέπει να διέπουν τη Δημοκρατία μας τα επόμενα χρόνια.

Ως Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης στη ζωή και στο κοινωνικό μας περιβάλλον και δεν συμβιβαζόμαστε με την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα. Για αυτό και είμαστε παρόντες, χωρίς υπερβολές και μεγαλοστομίες. Πρώτο και ουσιαστικό βήμα αποτελεί η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές του 2014, ως Κίνηση Πολιτών.

Επιδιώκουμε να έχει η Ελλάδα μια δυναμική, διεκδικητική και τεκμηριωμένη εκπροσώπηση στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη περίοδο. Θέλουμε να είμαστε μια ισχυρή φωνή που θα εκπροσωπήσει τους πολίτες, τον μόχθο του ελληνικού λαού και τις προσδοκίες του παραγωγικού ιστού της χώρας, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Θέλουμε εκπροσώπηση που λογοδοτεί για τις θέσεις και τις ενέργειές της. Θέλουμε να συνεργαστούμε χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς με όλους τους άλλους Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, γιατί ο στόχος πρέπει να είναι κοινός για να πετύχουμε το τέλος της λιτότητας.

Εγγύηση για τα παραπάνω δεν μπορεί να υπάρξει. Υπάρχει, όμως, και είναι αποδεδειγμένη, η μαχητική και αποτελεσματική παρουσία του προέδρου μας στο Ευρωκοινοβούλιο, που μας εμπνέει και αποτελεί οδηγό για τη διεκδικητική μας πορεία στην Ε.Ε. και η πορεία και παρουσία, του καθενός από εμάς, στην κοινωνία που ζει.

* Ο Μιχάλης Ατσαλάκης είναι δημοσιογράφος. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με
το συνδυασμό “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες – Πρωτοβουλία Χατζημαρκάκη”.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button