Απόψεις

Ας ασχοληθούμε με όσους μας νοιάζονται | της Δέσποινας Κουτάντου

Δεν είναι μόνο το τι λες, αλλά το πως το λες, από ποια θέση το λες, σε ποιους απευθύνεσαι και ποιος είναι ο στόχος των λόγων σου.

Τα παραπάνω αφορούν ανθρώπους που έχουν έστω ίχνος μυαλού, αντίληψη και νοιάζονται όχι μόνο για τον εαυτό τους. Η αλαζονεία και η ειρωνεία απέναντι σε έναν κόσμο που υποφέρει σε πολλαπλά επίπεδα, φοβάται, έχει άγνοια όχι γιατί είναι αδαής αλλά οι πληροφορίες είναι ατελείωτες και κόντρα η μια στην άλλη, αν μη τι άλλο είναι απανθρωπιά και αγένεια. Το λέω όσο πιο κομψά μπορώ. Θεωρώ απουσία “τσίπας” τον προσβλητικό λόγο, ακόμα κι αν ο απέναντι σου σε προκαλεί… Όλα όμως έχουν και ένα όριο και αυτό το όριο είναι κοινωνικά ορισμένο κι ας είναι άτυπο και αόρατο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όταν ο συνάνθρωπος σου έχει πληγή αν δεν μπορείς να βοηθήσεις μην βάζεις το δάχτυλο σου εκεί που πονά.
Στις δύσκολες στιγμές μας δεν έχουμε ανάγκη από επαρμένους, παντογνώστες πρίγκιπες που αφ’ υψηλού παίζουν με τον πόνο του “κοσμάκη”. Μείνετε στα πούπουλά σας και αφήστε μας να παλεύουμε να βγάλουμε κι αυτήν τη μέρα. Επιβεβαιώστε το εγώ και τη δύναμή σας με άλλο τρόπο. Επιλέγω να μην παρασυρθώ από τον θυμό μου, να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και να απαξιώσω εκείνους που παίζουν με τα λόγια, με μόνο στόχο να επιδείξουν τα φτερά τους σαν παγόνια, επειδή οι συνθήκες τους έχουν στερήσει αυλικούς κόλακες και σφουγγοκωλάριους….

Προτείνω φίλοι μου να κάνετε το ίδιο!


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button