ΑΡΘΡΑ

Αριστερή παρένθεση με επιδοτούμενα στελέχη

Η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» επιβεβαιώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Χρειάστηκαν λιγότερο από έξι μήνες για να αποδειχθεί πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα και πωςδεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί με ικανοποιητικό τρόπο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας, στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό και φιλελεύθερο οικονομικό περιβάλλον της Ευρωζώνης.

Στα τέλη του 2014 η Ελλάδα είχε επιτύχει μικρό ρυθμό ανάπτυξης 0,8%και η πρόγνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν για ανάπτυξη 2,5% το 2015.Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οικονομία έχει επιστρέψει σε βαθιά ύφεση και οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι η πτώση του ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 3% το 2015. Επιπλέον, το μικρό πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα έχει ήδη μετατραπεί σε σημαντικό έλλειμμα, το οποίο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εξαιτίας της απόλυτης κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών.

caffeine adv2020b

Η κυβερνώσα Αριστερά οδήγησε τη χώρα σε οικονομικές και κοινωνικές περιπέτειες και υποχρεώθηκε να δεχτεί ένα τρίτο πρόγραμμα-μνημόνιο πολύ πιο αντιλαϊκό και κυρίως αντιπαραγωγικό από τα δύο προηγούμενα.Αναφέρω ενδεικτικά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε μεταξύ των άλλων την υποχρέωση να πραγματοποιήσει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ και να χρησιμοποιήσει τα 25 πρώτα από αυτά για την κάλυψη του κόστους της ανακεφαλαιοποίησης των ιδιωτικών τραπεζών.

Αποδείχτηκε λοιπόν στην πράξη ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική αριστερή πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και πως η κυβερνώσα Αριστερά υπέστη τον απόλυτο πολιτικό διασυρμό. Η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» επιβεβαιώθηκε πλήρως σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι «αριστεροί» καρεκλοκένταυροι θα μας απαλλάξουν σύντομα από την βαριά επιδοτούμενη από τον Έλληνα φορολογούμενο κυβερνητική παρουσία τους.

neratzoulis neo

Γιώργος Κύρτσος

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button