ΑΡΘΡΑ

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου για το νησάκι της Αγ.Βαρβάρας στο Σίσι

Κύριε Δήμαρχε, είμαι δημότης του Δήμου Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου και απευθύνομαι σε σας, ως τον κατ εξοχήν αρμόδιο για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή μας, συγκεκριμένα στο Σίσι, στη ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας.

souladaki 2 2Πιστεύω να είναι γνωστό και σε σας, ότι στην παράκτιο περιοχή, απέναντι από το ομώνυμο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, υπάρχει ένα νησάκι το οποίο είναι γνωστό στους πάντες, που από αμνημονεύτων χρόνων το τοπωνύμιό του είναι «το νησάκι της Αγίας Βαρβάρας» όνομα που δόθηκε από το εκκλησάκι, όπως και στον οικισμό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πρόσφατα μέσα από τοπικό blog «Νόστιμον ήμαρ» που ανέδειξε το θέμα, πληροφορήθηκα ότι ένας κτηματομεσίτης της περιοχής ο κύριος Λάμπρος Κλατσιάς, που έχει το κτηματομεσιτικό γραφείο Melissa Crete properties, εμφανίζει στην σελίδα προβολής της επιχείρησής του το νησάκι της Αγίας Βαρβάρας  να το αναφέρει, να το παρουσιάζει με το όνομά του, Λάμπρος – Lambros island.

sisi

Είναι προφανές ότι πρόκειται περί ακραίας ενέργειας, προσβάλει την παράδοση της περιοχής και είναι κατά κάποιο τρόπο πλαστοπροσωπία, πάντα σε σχέση με την προσπάθεια εμφάνισης του νησιού με το δικό του όνομα.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Δεν γνωρίζω τι απώτερο στόχο έχει αυτή η σκοπούμενη ενέργειά του, το βέβαιο είναι ότι σήμερα παραπληροφορεί μέσω της επαγγελματικής του σελίδας και του δίνει ψευδή χαρακτηριστικά σε σχέση με την πολιτισμική παράδοση της περιοχής.

Σημειώνω εδώ,  ότι η νησίδα βρίσκεται μπροστά όπως προανέφερα,  σε ένα προστατευμένο όρμο, πλαζ εξαιρετικού φυσικού κάλους, η δε ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στην ουσία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Μαλίων, όμως ανήκει στην  Δημοτική Ενότητα Βραχασίου, στον Δήμο Αγίου Νικολάου και φυσικά γνωρίζετε τις σημαντικότατες αρχαιολογικές ανασκαφές και τα ευρήματά τους τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Βραχάσι – Σίσι.

Κύριε Δήμαρχε μετά από όσα σας ανέπτυξα, είναι επείγουσα ανάγκη να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πράξετε τα δέοντα.

Σημειώνω επίσης, ότι επανειλημμένα και δημόσια καλέσαμε τον συγκεκριμένο κύριο να αποκαταστήσει την αλήθεια με το όνομα του νησιού της Αγίας Βαρβάρας και όχι να συνεχίζει να το ονομάζει με το δικό του όνομα, κάτι που αποτελεί μια μορφή ιδιάζουσας πλαστοπροσωπίας.

Μέχρι και σήμερα που σας γράφω, κάτι τέτοιο ο κύριος αυτός δεν το έχει κάνει,  που σημαίνει πρακτικά ότι κωφεύει σκόπιμα.

Περιμένω τις άμεσες δικές σας ενέργειες

Με τιμή

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button