Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Aναζητώντας τα «Χαμένα Ίχνη» του ΠΑΣΟΚ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Παντού και πουθενά. Με αυτές τις τρεις λέξεις θα μπορούσε να απαντηθεί το ερώτημα που βολοδέρνει το ΠΑΣΟΚ στις μέρες μας. Ας δούμε, όμως ενδεικτικά 10 πιο συγκεκριμένες «απαντήσεις»:

Πρώτο Σενάριο: Στην τσέπη του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος αρέσκεται τακτικά να υπογραμμίζει ότι συνομιλεί απευθείας με την Ιστορία. Αν κρίνει κάποιος από τις δημοσκοπήσεις, πράγματι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να χωρέσει στην τσέπη του, εκείνη που έχει ραμμένα τα αρχικά στο πουκάμισο του. Ωστόσο, με δεδομένη την αγάπη που έχουν για τον σημερινό πρόεδρο του κινήματος οι εναπομείναντες οπαδοί του, είναι δυνατόν να γίνει η εικασία ότι το Κίνημα μάλλον βρίσκεται κάπου αλλού: Ψυχή τε και σώματι.

NOVA

Δεύτερο Σενάριο: Στη Χαριλάου Τρικούπη. Το κτίριο -φάντασμα δεν μοιάζει σε τίποτα με το στρατηγείο του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Στεγάζει την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, την Τόνια Αντωνίου και κάτι άλλους «συντρόφους». Παρά την προφανή αισθητική σύνδεση, μάλλον ούτε εκεί βρίσκεται. Ένας περαστικός σχολίασε μια μέρα «γιατί βάζετε ΜΑΤ να φυλάνε κενοτάφιο;». Αλλά δεν έλαβε απάντηση από τον επικεφαλής της διμοιρίας.

Τρίτο Σενάριο: Στην «Ελιά». Ή αλλιώς, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο στα χαρτιά, εν προκειμένω στις δημοσκοπήσεις. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων αισθάνονται στρες όταν δεν υπάρχει ο πράσινος ήλιος στα κουτάκια των ερωταποκρίσεων. Τελευταία το αντικαθιστούν με το σηματάκι της «Ελιάς», αλλά πάλι δουλειά δεν γίνεται, παρά τα πύρινα άρθρα του Νίκου Μπίστη.

Mechanical Solutions

Τέταρτο Σενάριο: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Ήδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπάρχουν η Σοφία Σακοράφα, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Η Λούκα Κατσέλη, μετά τον Γεράσιμο Αρσένη, τον Γιώργο Παπανδρέου θέλει –όπως λένε οι κακές γλώσσες –να καταστρέψει και άλλες πολιτικές καριέρες, γι’ αυτό και πλευρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά, ως τώρα έχει την τύχη της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και έμεινε στο limbo του νέο-σοσιαλιστικού παραδείσου.

Πέμπτο Σενάριο: Στις φωτογραφίες που ο προγάστωρ Κώστας Σκανδαλίδης «πατάει» ζεμπεκιές κάτω από τα παλαμάκια του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Σεραφείμ Φυντανίδη. Άλλες φωτογραφίες στις οποίες ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Δημήτρης Καρύδης έχουν ακόμη μουστάκι και φορούν λαμέ κοστούμια. ΠΑΣΟΚ, ζεμπεκιά, μουστάκι και Ballantines ταιριάζουν τόσο και τα άνθη που ξεπετάνε οι κουτσουπιές απέναντι από το νεοκλασικού του Άκη στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τις ανταύγειες της Βίκυς Σταμάτη.

Έκτο Σενάριο: Στον Κώστα Καραμανλή jr. Ο πρωθυπουργός της περιόδου 2004-2009, εκείνος που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά 11 χρόνια πασοκαρίας είναι ακριβώς ο ίδιος που δήλωσε ότι πολιτικό ίνδαλμα του είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η νερώνειας έμπνευσης κυβερνήσεις που συνέθεσε στην πενταετία 2004-2009, έδειξαν ότι έχει προοπτική. Ωστόσο, εκείνο που του χαρίζει πόντους στο πασοκόμετρο, είναι η περιφέρεια της μέσης.

Έβδομο Σενάριο: Εγκλωβισμένο στο σώμα του Φαήλου Κρανιδιώτη. Ο τουρκοφάγος καβαλάρης (συμπόνια για το δύσμοιρο ζώο που τον αντέχει στην πλάτη του) βρίζει νυχθημερόν το ΠΑΣΟΚ ως μήτρα της λαμογιάς, αλλά κατά βάθος γνωρίζει ότι όλα στη ζωή είναι θέμα τάιμινγκ. Ο υπέρβαρος δικηγόρος (άλλοτε υπερασπιστής του Οτσαλάν και μέλος του υπερεθνικιστικού Δικτύου 21), θα ήταν το 1981 σίγουρα μέλος του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ και θα συνεννοούταν άψογα με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, τον πόντιο πασόκο που ήθελε να χτίσει στις εκβολές του Στρυμόνα μια ποντιακή πόλη με το όνομα Ρωμανία.

Όγδοο Σενάριο: Στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου. Ως γιος του Ανδρέα, ο Γιώργος (ΓΑΠ) κληρονόμησε το 2004 το ΠΑΣΟΚ, με εσωκομματικές διαδικασίες της πλάκας, το μαγαζί του πατέρα του. Τους τελευταίους μήνες δεν δείχνει ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι η οικογενειακή επιχείρηση κακοπερνάει στα χέρια του Βαγγέλη Βενιζέλου και το θέλει πίσω για να το ανακαινίσει, ει δυνατόν να του αλλάξει και όνομα (αφού του άλλαξε τα φώτα).

Ένατο Σενάριο: Στο σπίτι του Κώστα Σημίτη στην οδό Αναγνωστοπούλου. Οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μάλλον περιορισμένες δεδομένης της αντιπάθειας που είχε ο πρώην πρωθυπουργός για τον homo-Pasokus και τις συνήθειες του. Πιο πιθανό είναι το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην αυλή του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, παρά στο σαλόνι του Σημίτη στο Κολωνάκι.

Δέκατο Σενάριο: Εγκλωβισμένο στο σώμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται τόσο ρητορικά, όσο και με τη γλώσσα του σώματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει την προφανή απόπειρα του να αντιγράψει τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Με ένα ζιβάγκο και το απαραίτητο παπανδρεϊκό «γρέζι» στον τόνο της φωνής, ο Τσίπρας σίγουρα έχει κρατήσει κάτι από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Ο εξ’ απορρήτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς διαθέτει την κατάλληλη κρεατοελιά και επαρκή περιφέρεια μέσης για να στηρίξει το ρόλο.

Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Λίνος Βρεσθένης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button