ΑΡΘΡΑ

Αμεση αξιοποίηση του νησιού των Αγίων Πάντων (του Θωμά Τζανόπουλου)

Είναι ίσως το μοναδικό σύμπλεγμα νησιών μπροστά από Πόλη στην Ελλάδα που απαγορεύετε η οποιαδήποτε επίσκεψη !!

Την απαγόρευση αυτήν την επέβαλε  ο ΦΕΚ 59Β 1979 άρθρο 36  για να προστατέψει η δημαρχία κ Ρούσου Καπετανάκη το φυσικό κάλος του νησιού καθώς και την ανοικοδόμηση του για την δημιουργία πάνω σε αυτό καζίνο κλπ!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επιτρέπεται επίσκεψη στο νησί μόνο κατόπιν άδειας από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ή την ημέρα της  Εορτής της μικρής  Εκκλησίας του νησιού  η οποία είναι αφιερωμένη στους Αγίους Πάντες.

Η απαγόρευση αυτή θα πρέπει να αρθεί εν μέρει με την συνεργασία  των λιμενικών αρχών,  επιτρέποντας την επίσκεψη στην Εκκλησία, στα πλαίσια της ανάπτυξης  θρησκευτικού  σε συνδυασμό με  Θαλάσσιου και φυσιολατρικού τουρισμού!

agioi pantes2

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Στο μονοπάτι που υπάρχει είδη καθώς και περιμετρικά του εξωτερικού χώρου  της Εκκλησίας, θα μπορούσε να τοποθετηθεί  περίφραξη για να μην υπάρχει η δυνατότητα διατάραξης του οικοσυστήματος των νησιών με την έξοδο από αυτή  των επισκεπτών, δίνοντας την δυνατότητα  σε συγκεκριμένες ώρες και χρονικές  περιόδους να επισκεφτούν  το νησί με την εκκλησία,  να θαυμάσουν  από κοντά  τον Κρητικό αίγαγρο (κρι κρι),  την πανοραμική θέα της πόλης και να απολαύσουν το μπάνιο τους  από το πλοιάριο περιμετρικά των νησιών.

Η συγκεκριμένη δράση θα είχε πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία της πόλης μας.  Θα ήταν ισχυρό τουριστικό δέλεαρ,  θα δημιουργούσε  μικρές  δίωρες εκδρομές με τουριστικά πλοιάρια από το λιμάνι και την μαρίνα, θα προσέδινε  έσοδα για την συντήρηση του νησιού και της εκκλησίας και Θα βοηθούσε τα μικρά τουριστικά πλοιάρια καθώς και τους ντόπιους αλιείς που προσαρμόζονται στον αλιευτικό τουρισμό,  να μπορούν να το επισκεφτούν με πελάτες τους κλπ!

Θα ήταν εξαιρετικά αναπτυξιακό αφού τα δύο νησιά αποτελούν τουριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη του Αγίου Νικολάου, με την ιστορία τους και το φυσικό περιβάλλον που διαθέτουν!

agioi pantes1

Ο τουρίστας του 21 αιώνα απαιτεί δράση  και πληρώνει γι’ αυτό όταν βρίσκει αυτό που ζητά ή αυτό που προσφέρεται  και τον ικανοποιεί!  Και ειδικότερα όταν ο επισκέπτης της  πόλης του Αγίου Νικολάου ζητά αυτή την εκδρομή!

Πρέπει άμεσα  ο Άγιος Νικόλαος να αρχίσει σιγά σιγά να ξεπερνά την τουριστική  παρακμή που του επεβλήθη με τα  συντριπτικά  (μη αναστρέψιμα σε πολλές  περιπτώσεις ) πλήγματα στον τουρισμό του!!!!

Και  εν πάση περιπτώσει δεν  μπορεί να είναι μόνο η Σπιναλόγκα το αξιοθέατο στον τόπο αυτό και να παρουσιάζονται  γεγονότα όπως αυτά της του λιμανιού της  Πλάκας  την περσινή σεζόν.

Η τουριστική «πίτα» θα πρέπει να μεγαλώσει προς όφελος του μεγαλύτερου το δυνατόν τμήματος  της τοπικής κοινωνίας !!!

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας, πολίτης αυτής της πόλης!

Υγ. Και βέβαια δεν θα ήταν λάθος ιδέα αν ανακαινιζόταν το σπίτι του Φαροφύλακα στο μικρό νησί για να φιλοξενεί ο τόπος υψηλούς  προσκεκλημένους .

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button