Απόψεις

Αγκαλιά ένα πολύτιμο δώρο ζωής για κάθε ηλικία | της Δέσποινας Κουτάντου

Τα ορφανοτροφεία και τα γηροκομεία μπορεί να είναι δύο εντελώς ξεχωριστές δομές, που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που έχουν διαφορετικές ανάγκες, ωστόσο ένα κοινωνικό πείραμα που έγινε στο γηροκομείο Nightingale House του Καναδά, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου  εφαρμόστηκε μια εξαιρετική ιδέα, είχε σημαντικά αποτελέσματα στους ηλικιωμένους και στα βρέφη.

Οι υπεύθυνοι έφεραν σε επαφή ένα ορφανοτροφείο με τους ηλικιωμένους τροφίμους και τους άφησαν για αρκετές ώρες με τα παιδιά. Οι δύο ομάδες περνούσαν πολύ χρόνο μαζί.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι «απαθείς» και «λυπημένοι» ηλικιωμένοι, βρήκαν χαρά και νόημα στη ζωή τους, ενώ τα παιδιά έγιναν αποδέκτες αγάπης και στήριξης.

Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο ομάδες βρήκαν μια οικογένεια που δεν είχαν.


Αυτό το πείραμα μας δείχνει ότι  η αγκαλιά και η φροντίδα δεν έχει ηλικία.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Να ευχηθούμε όταν  τελειώσουμε με την πανδημία  τέτοια προγράμματα να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν και στην χώρα μας, για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της μοναξιάς των ανθρώπων ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button