Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγκαλιά ένα πολύτιμο δώρο ζωής για κάθε ηλικία | της Δέσποινας Κουτάντου

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Τα ορφανοτροφεία και τα γηροκομεία μπορεί να είναι δύο εντελώς ξεχωριστές δομές, που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που έχουν διαφορετικές ανάγκες, ωστόσο ένα κοινωνικό πείραμα που έγινε στο γηροκομείο Nightingale House του Καναδά, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου  εφαρμόστηκε μια εξαιρετική ιδέα, είχε σημαντικά αποτελέσματα στους ηλικιωμένους και στα βρέφη.

Οι υπεύθυνοι έφεραν σε επαφή ένα ορφανοτροφείο με τους ηλικιωμένους τροφίμους και τους άφησαν για αρκετές ώρες με τα παιδιά. Οι δύο ομάδες περνούσαν πολύ χρόνο μαζί.

Mechanical Solutions

Οι «απαθείς» και «λυπημένοι» ηλικιωμένοι, βρήκαν χαρά και νόημα στη ζωή τους, ενώ τα παιδιά έγιναν αποδέκτες αγάπης και στήριξης.

Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο ομάδες βρήκαν μια οικογένεια που δεν είχαν.

Αυτό το πείραμα μας δείχνει ότι  η αγκαλιά και η φροντίδα δεν έχει ηλικία.

Να ευχηθούμε όταν  τελειώσουμε με την πανδημία  τέτοια προγράμματα να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν και στην χώρα μας, για να βοηθήσουν στην ανακούφιση της μοναξιάς των ανθρώπων ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button