ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τυποποίηση και ονομασία για τα κρητικά προϊόνταΣύσκεψη σημαίνουσας σημασίας έλαβε χώρα σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό την προστασία των κρητικών παραγωγών και των προϊόντων του νησιού, με τις αποφάσεις που πάρθηκαν να είναι καίριες μετά την ζημιά από το εμπάργκο της Ρωσίας.

H διακίνηση  και εμπορία των οπωροκηπευτικών προϊόντων της Κρήτης και οι επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, ήταν το θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρένζου-Σκορδαλάκη, του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Δασκαλάκη, (εντεταλμένου για ζητήματα αγροτικής πολιτικής), εκπροσώπων των οργανώσεων παραγώγων, εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, και συνεταιρισμών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη συνάντηση έγινε εκτενής  αναφορά των προβλημάτων διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων και δόθηκε έμφαση στην τήρηση των απαιτούμενων κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας και της διασφάλισης  των Κρητικών προϊόντων.

Παράλληλα τονίστηκε από όλους η αναγκαιότητα όπως τα οπωροκηπευτικά να διακινούνται συσκευασμένα τόσο στην Ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της πιστοποίησης των Κρητικών προϊόντων με το Brand Name CRETE καθώς αποτελεί μονόδρομο για την προστασία και την προστιθέμενη αξία τους.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button