ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στην Ευρωβουλή το θέμα των ανθοπαραγωγών της ΙεράπετραςΟ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό ανθοπαραγωγούς.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας η πτώση του τζίρου των παραγωγών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αγγίζει το 97%.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η πανδημία του COVID-19, έπληξε σοβαρά τον κλάδο της ανθοκομίας, που είναι ο πρώτος τομέας πρωτογενούς παραγωγής που βίωσε άμεσα τις συνέπειες. Επιπλέον, λόγω του περιορισμού στις παντός είδους εκδηλώσεις, μένουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες κομμένων λουλουδιών και γλαστρικών φυτών.

swell adv 2021

Στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η πτώση του τζίρου είναι της τάξεως του 97% σε σχέση με τις πωλήσεις την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Με ποια ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, σκοπεύει να βοηθήσει άμεσα τους πληττόμενους ανθοπαραγωγούς, ώστε αφενός να αντισταθμίσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τη μη διάθεση των προϊόντων τους, αφετέρου για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της ενιαίας αγοράς;

Με ποιους τρόπους θα μπορούσε να υποστηρίξει την προώθηση της Ελληνικής Ανθοκομίας εντός της ΕΕ;»


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button