ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στα σκουπίδια 15.000 τόνοι ντομάτας ΚρήτηςΠερίπου 15.000 τόνοι ντομάτας από την Κρήτη έχουν καταλήξει τις τελευταίες ημέρες στα σκουπίδια, ενώ οι λίγες πωλήσεις που πραγματοποιούνται είναι σε εξευτελιστικές τιμές των 0,15 – 0,20 ευρώ/το κιλό.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανό, θέτει επιτακτικά την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση στα κηπευτικά Κρήτης, σημειώνοντας ότι οι παραγωγοί του νησιού δεν αντέχουν δεύτερη καταστροφική χρονιά.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι προσδοκίες, που είχαν οι αγρότες της Κρήτης για ανάκαμψη της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα δεν επιβεβαιώθηκαν και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «αντιθέτως, ένα μήνα μετά, η κατάσταση στον κλάδο των κηπευτικών έχει επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό. Σήμερα σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι παραγωγοί θερμοκηπιακών κηπευτικών δεν έχουν την δυνατότητα να αντέξουν μια  δεύτερη συνεχόμενη καταστροφική χρόνια».

Με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι αναπόφευκτο πλέον ότι οι μεταβολές που θα προκύψουν στην νέα καλλιεργητική περίοδο θα επιφέρει ένα ντόμινο δυσμενών εξελίξεων στην τοπική οικονομία της Κρήτης καθώς και στο εξαγωγικό ισοζύγιο της χώρας. Μάλιστα, οι αγρότες τονίζουν ότι πολλές εκτάσεις θα μείνουν εκτός παραγωγής ενώ σε άλλες θα γίνει αλλαγή καλλιέργειας, που σημαίνει ανισορροπία στα υπόλοιπα είδη.

swell adv 2021

Προκειμένου να συζητηθούν όλα τα παραπάνω αλλά και να βρεθούν άμεσα λύσεις καθώς επίσης και να ξεκινήσει η διαδικασία των ενισχύσεων για τους αγρότες κηπευτικών Κρήτης, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ορίσει άμεσα συνάντηση.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button