Πέμπτη, 6 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ«Σωσίβιο» για τους αμπελουργούς της Κρήτης

«Σωσίβιο» για τους αμπελουργούς της Κρήτης

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Έξω από τον κανονισμό της “απόσταξης κρίσης” όσοι οινοποιοί της χώρας μας έχουν κάνει εισαγωγές κρασιών.

Στον μηχανισμό της “απόσταξης” θα οδηγηθούν μόνο τα κρασιά των Ελλήνων παραγωγών, ενώ η διαδικασία ξεκινάει αμέσως πρώτα από την Κρήτη, με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, χωρίς τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις και ιδιώτες οινοποιούς, να έχει αποθέματα πάνω από 3.500 τόνους!

mechanical adv 2021

Τις σχετικές προτάσεις της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης υιοθέτησε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με όσα μετέφερε από τη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος της Ο.Α.Ε.Κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μιλώντας στη εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

apostolakis adv 2

Την οργάνωση εκπροσώπησε ο ίδιος. Ενώ από πλευράς ΕΑΣ Ηρακλείου παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Μύρων Χιλετζάκης, που αναφέρθηκε στα αποθέματα κρασιών που διαθέτει η ΕΑΣΗ και στην τεράστια σημασία και αναγκαιότητα που έχει η διαδικασία της απόσταξης κρίσης.

Στον εν λόγω μηχανισμό για την αποσταγματοποίηση των αποθεματικών κρασιών, αναμένεται από όλη την Ελλάδα να οδηγηθούν περισσότεροι από 30.000 τόνοι. Ένα μεγάλο μερίδιο εκτιμάται ότι διαθέτει η Κρήτη και γι αυτό με πρόταση των Πρίαμου Ιερωνυμάκη και Μύρωνα Χιλετζάκη, η διαδικασία θα ξεκινήσει από το νησί μας.

Αλλά ο Πρίαμος  Ιερωνυμάκης έθεσε και άλλα θέματα στον υπουργό, όπως να υπάρχει “στα σκαριά” και ένας άλλος μηχανισμός που στη Γαλλία εφαρμόζεται από το 1800. Ονομάζεται “πράσινος τρύγος” που σημαίνει ότι αν και εφόσον χρειαστεί, οι αμπελουργοί θα κόψουν τα σταφύλια τους όταν θα είναι ακόμα στο στάδιο της αγουρίδας και θα τα ρίξουν κάτω ενώ θα τα δηλώσουν και θα τα αποζημιωθούν.

Ζήτησε όμως από τον Μάκη Βορίδη να εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά και τη δυνατότητα να δοθεί ενίσχυση κατά στρέμμα σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και μιας άτοκης χρηματοδότησης των συνεταιριστικών οργανώσεων ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν στην αγορά και να απορροφήσουν τα οινοστάφυλα κατά τη φετινή δύσκολη οινοποιητική χρονιά.

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, τέλος, έβαλε και θέματα για τους αιγοπροβατοτρόφους της Κρήτης υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει πέρα από τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για τον κορωνοϊό, να υπάρξει και η επιδότηση των ζωοτροφών που έχουν πάρει για τα ζώα τους, μέτρο το οποίο θα μπορούσε να διασφαλίσει μία δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους με την πραγματική ανάγκη.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble