ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σαφράν | Το μπαχαρικό που αξίζει το βάρος του σε χρυσό

Στα ίχνη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, που ξεπλένει εκατομμύρια ευρώ παράνομων κερδών που προέρχονται από τη διακίνηση κακής ποιότητας σαφράν, βρέθηκαν οι ισπανικές αρχές με τη συνδρομή της Europol.

Συγκεκριμένα, η ισπανική εταιρεία, που οργάνωσε την απάτη, ανάμιξε το πραγματικό σαφράν με βότανα και χημικά για να αυξήσει τις ποσότητές του πριν το εξάγει. Ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 500 αποστολές αυτού του νοθευμένου σαφράν, αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το εγκληματικό δίκτυο ξεπλένει τα εγκληματικά του έσοδα μέσω πολλαπλών τραπεζικών εμβασμάτων που προέρχονται από μια ισπανική εταιρεία σε διάφορες εταιρείες σε ολόκληρη την ΕΕ που προσποιούνται ότι αγόρασαν αυτό το σαφράν.

Αυτές οι εταιρείες δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών, γεγονός που προκάλεσε υποψίες. Η έρευνα για τις συναλλαγές αποκάλυψε ένα σύνθετο σύστημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που βασίζεται στο εμπόριο σε ολόκληρη την ΕΕ. Το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποίησε επίσης μεταφορείς για τη μεταφορά μεγάλου ποσού μετρητών που προέρχονταν από την εγκληματική επιχείρηση. Οι μεταφορείς αυτοί ελέγχονταν από χρηματιστές, που λειτουργούσαν στην ΕΕ και με συνδέσεις σε χώρες εκτός ΕΕ.

Κατά την ημέρα δράσης των ισπανικών αρχών και της Europol οδήγησε σε 17 συλλήψεις καθώς και κατασχέσεις που περιλαμβάνουν: 7 πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια, χρυσό και κοσμήματα, 400 κιλά σαφράν, μηχανήματα παραποίησης σαφράν και 14.500 € σε μετρητά

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button