Κυριακή, 9 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΠώς μπορεί να μεταδοθεί η Αφρικανική πανώλη των χοίρων

Πώς μπορεί να μεταδοθεί η Αφρικανική πανώλη των χοίρων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Tον κίνδυνο εισαγωγής του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε μη πληγείσες περιοχές της ΕΕ μέσω των ζωοτροφών, κλινοσκεπασμάτων και οχημάτων μεταφοράς χοίρων, που επιστρέφουν από πληγείσες περιοχές, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Η γνωμοδότηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το δυναμικό μετάδοσης μέσω αυτών των οδών είναι χαμηλότερο από ό,τι για πολλούς άλλους, όπως η μετακίνηση ζωντανών κατοικίδιων χοίρων ή η δυνατότητα επαφής μεταξύ αγριόχοιρου και κατοικίδιων χοίρων. Ο κίνδυνος όμως μετάδοσής του δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως.

mechanical adv 2021

Το μοντέλο που αναπτύχθηκε για να ταξινομήσει τον κίνδυνο από τα διαφορετικά μονοπάτια, χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα από μια εξειδικευμένη γνώση του EKE, το οποίο βασίστηκε σε στοιχεία από  βιβλιογραφία και δημόσια διαβούλευση.

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, αξιολογήθηκαν δεκαεπτά προϊόντα, τα οποία εξετάστηκαν και κατατάχθηκαν ανάλογα με την πιθανότητα να αποτελούν εστίες μόλυνσης της αφρικανικής πανώλης σε περιοχές που ήδη έχουν προσβληθεί και να μολύνουν χοίρους σε μη προσβεβλημένες περιοχές. Στην υψηλότερη κατάταξη αυτών των προϊόντων βρέθηκαν η σύνθετη τροφή (πολτός, σβόλοι), τα πρόσθετα ζωοτροφών και τα μολυσμένα οχήματα.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος εισαγωγής του ιού σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις μέσω ζωοτροφών, υλικών κλινοσκεπασμάτων και οχημάτων μεταφοράς, η επιστημονική γνώμη συνιστά την αυστηρή τήρηση των σχετικών διαδικασιών απολύμανσης και αποθήκευσης για όλα τα προϊόντα που μετακινούνται από περιοχές που πλήττονται από αφρικανική πανώλη σε μη επηρεασμένες περιοχές.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble