ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πολυεθνικές θέλουν ένα ελαιουργείο στην ΚρήτηΣτα χέρια ξένων εταιρειών και κυρίως Αμερικανικών σχεδιάζεται να περάσουν μεγάλες εκτάσεις αγροτικής γης κυρίως σε Κρήτη και Πελοπόννησο τις οποίες προσπαθούν να αγοράσουν προκειμένου να  προχωρήσουν οι ίδιες στην καλλιέργεια του ελαιολάδου .

Όπως αποκάλυψε σήμερα το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη γίνονται προσπάθειες από πολυεθνικές εταιρείες προκειμένου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο παραγωγής και διακίνησης ελαιολάδου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στόχος είναι να απορροφήσουν μέσω του ενός μόνο «τεράστιου» ελαιουργείου που θα δημιουργήσουν σε όλο το νησί (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) να απορροφήσουν όλη την παραγωγή ελαιολάδου!!

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να  κινδυνεύσουν με λουκέτο εκατοντάδες μικρότερα ελαιοτριβεία τόσο στην Κρήτη όσο και στην Πελοπόννησο  όπου αναμένεται να γίνει κάτι αντίστοιχο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει και σε μια με δύο ακόμα περιοχές της χώρας .

swell adv 2021

Όπως ανέφερε στην εκπομπή ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης τα παραπάνω προβλέπονται και στη περίφημη μελέτη της εταιρείας  Mc.Kinsey που έγινε πριν από λίγα χρόνια  .

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αντί των περίπου 2.500 ελαιοτριβείων που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα η μελέτη προβλέπει ότι  θα δημιουργηθούν ελάχιστα και συγκεκριμένα  δύο τεράστια ένα στην Κρήτη και ένα στην Πελοπόννησο.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι πρόκειται κυρίως για ξένα  Funds που αγοράζουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και μάλιστα όπως επεσήμανε ,έχουν στην κατοχή τους το 17% της αγροτικής  γης παγκοσμίως .


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button