ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ποιοι ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός της κορωνοενίσχυσης των 30 ευρώΕκτός του επιδόματος για όσους επλήγησαν από το πρώτο lockdown, πρόκειται να βρεθούν αρκετοί ελαιοπαραγωγοί, όπως φαίνεται από την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων που «άνοιξε» στις 17 Νοεμβρίου για τα 30 ευρώ/στρέμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα του ΥΠΑΑΤ – και οι σχετικές ανακοινώσεις – μιλούν για επιδότηση παραγωγών ελαιοποιήσιμης ελιάς, αλλά υπάρχουν ποικιλίες ελιάς, οι οποίες δεν έχουν περαστεί στο σύστημα, όπως π.χ. η αδραμυτινή και κολοβή ελιά της Λέσβου. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιεργητές της δεν μπορούν να τις δηλώσουν για να πάρουν τα χρήματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επιπλέον, εκτός έμειναν και εποχιακοί υπάλληλοι που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, ακόμη κι αν έχουν αγροτικό εισόδημα.

Το κορωνοεπίδομα δικαιούνται όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αγροτικό εισόδημα πάνω από 50%, ακόμα και ως συνταξιούχοι.

swell adv 2021

Σημειώνεται ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πρέπει να έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31/8 του 2020, ενώ εκτός συστήματος μένουν και όσοι δηλώθηκαν ως κατ’ επάγγελμα αγρότες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button