Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΠαραγωγή αγροτικών προϊόντων με τη χρήση ηλιακής ενέργειας

Παραγωγή αγροτικών προϊόντων με τη χρήση ηλιακής ενέργειας

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Προγραμματική σύμβαση για την «Παραγωγή αγροτικών προϊόντων με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας» συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, του αναπληρωτή Προέδρου ΤΕΙ Κρήτης στους τομείς έρευνας-ανάπτυξης Μανόλη Τσικνάκη, του ομότιμου καθηγητή ΣΤΕΓ Δημήτρη Λυδάκη στη τεχνολογία αμπελοοινικών προϊόντων, και του καθηγητή ΤΕΙ στον τομέα αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας Φώτη Μαυροματάκη.

Η προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια 12 μήνες και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 20.910 ευρώ. Το  αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει  δράσεις  που θα αποτελέσουν τη βάση για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αφυδάτωσης και ξήρανσης Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων, με τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε ελεγχόμενο περιβάλλον   και ιδιαίτερα στη προσπάθεια ενίσχυσης της σταφιδικής παραγωγής της Κρήτης. Είναι μια καινοτομία που σκοπό έχει την αξιοποίηση  της πρώτης ύλης  με την χρήση  φίλο-περιβαλλοντικών τεχνικών.

mechanical adv 2021

Το πεδίο εφαρμογής και  το εύρος χρήσης  μιας τέτοιας  δράσης δεν έχει να κάνει μόνο με την αποξήρανση της σταφίδας , η των άλλων νωπών προϊόντων και δεν στοχεύει αποκλειστικά στην αντικατάσταση της παραδοσιακής  μεθόδου αποξήρανσης, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα τάση της αμπελουργίας που στρέφει τον καλλιεργητή  στην παραγωγή κυρίως επιτραπέζιων σταφυλιών,  με διευρυμένη περίοδο συγκομιδής προσδοκά την αξιοποίηση των υποπροϊόντων αυτής της δραστηριότητας.

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό,  ένα   σημαντικό    μέρος της παραγόμενης ποσότητάς  που δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την διάθεση τους , προς επιτραπέζια χρήση αλλά και η  απόρόγωση που προκύπτει από την διαλογή τους, δεν  μπορεί να σταφιδοποιηθεί   λόγω των βροχοπτώσεων που μπορεί να προκληθούν την περίοδο αυτή (Σεπτέμβριο- Οκτώβριο).

Με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο στόχος είναι η αξιοποίηση όλης της παραγωγής    του  αμπελιού, με ένα τρόπο  φιλο-περιβαλλοντικό ,  χρηστικό  για τους παραγωγούς (μέσο ομάδων παραγωγών ή Συν/σμών)  και τα συσκευαστήρια επιτραπέζιών σταφυλιών, που θα δώσει  αντικείμενο ενασχόλησης και στους κατασκευαστές. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα είναι παραδοτέα σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble