ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ενιαίας 2020 – Χάος και με τα δασικά αποκαλύπτει η εξατομίκευσηΜαργαριτάρια… σε σχέση με τις πληρωμές της ενιαίας ή μάλλον τις… περικοπές αυτής βγήκαν στο φως με το άνοιγμα της εξατομίκευσης.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος και πέραν όσων γράψαμε για τα βοσκοτόπια και τις ποινές σε παραγωγούς λόγω μη συμμόρφωσης στην υποβολή ΑΤΑΚ, φαίνεται πως και οι εκκρεμότητες με τις δασικές εκτάσεις, δημιούργησαν εξίσου μεγάλα προβλήματα, αφήνοντας εκτός πληρωμής πολύ κόσμο, που μέχρι πριν μια ημέρα σημειωτέον, έψαχνε να βρει για… ποιο λόγο δεν πληρώθηκε, καθώς η εξατομίκευση ήταν κλειστή και άνοιξε μόλις την Κυριακή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για παράδειγμα όπως καταγγέλλει μεγαλοπαραγωγός που υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ για να πληρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ, δεν πήρε ούτε ένα ευρώ στην πρόσφατη πληρωμή, γιατί ένα μικρό κομμάτι (2,5 στρεμμάτων) από τα χωράφια που δήλωνε φαινόταν στο σύστημα ως δασικό (Δασική Έκταση).

ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια σε δυο νομούς, που δεν επιβεβαιώνονται… ίσον περικοπή
Παράλληλα, καταγγελίες υπάρχουν ότι δεν πληρώθηκαν παραγωγοί, γιατί έτυχε να έχουν και να δηλώνουν αγροκτήματα σε δυο διαφορετικούς νομούς, δεν επιβεβαιώθηκαν έτσι τα ΑΤΑΚ των δυο νομών, με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτος.

swell adv 2021

Εύλογες εξάλλου απορίες προκαλεί το γεγονός ότι παραγωγοί που ενοικιάζουν εκτάσεις και τις δηλώνουν κανονικά στο ΟΣΔΕ, δεν πληρώθηκαν γιατί έτυχε ο ιδιοκτήτης να μην έχει δηλωμένα σωστά (ή ολοσχερώς) στο Ε9 τις εκτάσεις του, ενώ αρκετά ήταν και τα κρούσματα παρακρατήσεων σε επιδοτήσεις ενοικιαστών-αγροτών, με το αιτιολογικό ότι ο ιδιοκτήτης των εκτάσεων που δηλώνουν δεν είχε πάει το ΑΤΑΚ στην… Εφορία.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μετά από όλες αυτές τις περιπτώσεις, που φέρνει στην δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος, εύλογα αναρωτιέται ο αγροτικός-κτηνοτροφικός κόσμος, αν οι υπεύθυνοι της εν λόγω μεγάλης πληρωμής, έψαχναν εν τέλει να βρουν τρόπο να πληρώσουν ή να… κόψουν χρήματα από όσους εξακολουθούν και καλλιεργούν τη γη, παραμένοντας στον πρωτογενή μας τομέα;


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button