Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΟλλανδία | Ετσι θα είναι το αγρόκτημα του μέλλοντος

Ολλανδία | Ετσι θα είναι το αγρόκτημα του μέλλοντος

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Πώς μπορεί η ευρωπαϊκή γεωργία να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και να εγγυηθεί μια υγιή, κερδοφόρα παραγωγή; Η απάντηση βρίσκεται στις καινοτόμες μέθοδους παραγωγής και στις τεχνολογίες αιχμής, σύμφωνα με το ολλανδικό Πανεπιστήμιο Wageningen, το οποίο έχει δημιουργήσει το Αγρόκτημα του Μέλλοντος.

Πρόκειται για μια αγροτική εκμετάλλευση στην οποία οι ερευνητές του πανεπιστημίου εφαρμόζουν όλες εκείνες τις διαθέσιμες τεχνολογίες, ώστε να διαπιστωθούν τα οφέλη προς τους αγρότες.

mechanical adv 2021

Το αγρόκτημα διαθέτει δύο εργαστήρια πεδίου, ένα για την αγροοικολογία και ένα για την τεχνολογία. Εφαρμόζονται, επίσης, έργα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το κέντρο εφαρμοσμένης έρευνας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τους πράσινους πόρους (ACRRES).

apostolakis adv 2

Το αγρόκτημα του μέλλοντος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το έργο Nefertiti που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της χρήσης της καινοτομίας στη γεωργία και τη συμβολή σε έναν πιο ανταγωνιστικό, βιώσιμο και έξυπνο αγροτικό τομέα για το μέλλον.

Στο συγκεκριμένο αγρόκτημα χρησιμοποιούνται τεχνολογίες ευφυούς γεωργίας, drones, αλλά και ρομπότ, ενώ η χρήση χημικών αγροεφοδίων είναι μηδαμινή. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, η δημιουργία της σύγχρονης αυτής αγροτικής εκμετάλλευσης πραγματοποιήθηκε καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εύρεση λύσεων παραγωγής περισσότερων προϊόντων με λιγότερα μέσα.

Επίσης, χρειάζεται να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από το ολλανδικό υπουργείο Ανάπτυξης, από όπου και χρηματοδοτείται. Οι ερευνητές θα μελετήσουν την παραγωγικότητα των εκμεταλλεύσεων και την αύξηση της βιωσιμότητάς τους μέσω των νέων τεχνολογιών.

Επίσης, στόχος τους είναι να εξετάσουν την ανθεκτικότητα των φυτών σε ασθένειες και εχθρούς, αλλά και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble