Πέμπτη, 6 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ«Μεταλλαγμένη» τομάτα επιχειρεί να δελεάσει τους καταναλωτές

«Μεταλλαγμένη» τομάτα επιχειρεί να δελεάσει τους καταναλωτές

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Μια γενετικά τροποποιημένη τομάτα, σχεδιασμένη να παράγει ωφέλιμα αντιοξειδωτικά που της δίνουν μοβ χρώμα, είναι ένα από τα πρώτα «μεταλλαγμένα» τρόφιμα νέας γενιάς, των οποίων τα οφέλη απευθύνονται όχι στους γεωργούς αλλά στους ίδιους τους καταναλωτές.

mechanical adv 2021

Η μοβ ντομάτα αναπτύχθηκε στο ερευνητικό Κέντρο John Innes της Βρετανίας αλλά καλλιεργείται δοκιμαστικά στον Καναδά, μια χώρα στην οποία οι αντιδράσεις για τα «μεταλλαγμένα» δεν είναι τόσο έντονες όσες στην Ευρώπη.

apostolakis adv 2

Το σκούρο χρώμα της νέας τομάτας οφείλεται σε ανθοκυανίνες, φυτικές χρωστικές που δίνουν ένα χαρακτηριστικό κόκκινο-μοβ χρώμα σε πολλά φρούτα, λαχανικά και λουλούδια, από το κράνμπερι μέχρι τους πανσέδες.

Πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι οι ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση, προσφέρουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.  Η πρώτη σοδειά της μοβ τομάτας, η οποία έδωσε 1.200 λίτρα τοματοχυμού, θα χρησιμοποιηθεί σε έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ανθοκυανίνες προσφέρουν τα ίδια οφέλη και στον άνθρωπο.

Το γονίδιο της ανθοκυανίνης που εισήχθη στο γονιδίωμα της τομάτας προήλθε από ένα άλλο φυτό που ονομάζεται αντίρρινο.

Η μοβ τομάτα είναι ένα από τα πρώτα μέλη μιας νέας γενιάς γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών, σχεδιασμένων να αυξάνουν τη διατροφική αξία του προϊόντος και όχι το μέγεθος της σοδειάς ή την ανθεκτικότητα σε ασθένειες, παράμετροι που απασχολούν κυρίως την αγροτική βιομηχανία.

«Μεταλλαγμένες» τομάτες με ανθοκυανίνες έχουν εξάλλου αναπτυχθεί και στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, χωρίς όμως να έχουν λάβει έγκριση καλλιέργειας.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

bbq stories2020
kokolakis adv 2021 3
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble