Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑMαζί με εξόφληση τσεκ η ειδική ενίσχυση των 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

Mαζί με εξόφληση τσεκ η ειδική ενίσχυση των 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Με τις αιτήσεις στην πλατφόρμα για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο να σταματούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου, το ενδιαφέρον των ελαιοπαραγωγών στρέφεται στην πληρωμή των δικαιούχων.

Όπως αναφέρουν πηγές στο Agronews, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων, ώστε μέσα στον μήνα να προχωρήσει η πληρωμή της ενίσχυσης.

mechanical adv 2021

Το συνολικό ποσό που θα κατανεμηθεί, ως γνωστόν ανέρχεται στα 126 εκατ. ευρώ, με την μέση ενίσχυση σύμφωνα με πληροφορίες να κυμαίνεται μεταξύ των 1000 και 2000 ευρώ στους παραγωγούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εφόσον είναι εφικτή η πληρωμή των ποσών μέσα στο 2020, τότε αυτή θα δρομολογηθεί τις ημέρες που θα γίνει και η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει προς τα επόμενα 24ωρα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

apostolakis adv 2

Εν τω μεταξύ, από το μεσημέρι της Τρίτης 1η Δεκεμβρίου και σταδιακά ανά Περιφέρεια ξεκίνησε η πίστωση της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, που φέτος αφορά ποσοστό 80%, αυξημένο από πέρυσι. Η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου θα κλείσει η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής από παραγωγούς εαρινής πατάτας, ελιάς Καλαμών, καρπουζιού και κηπευτικών Κρήτης. Πλέον το υπουργείο φαίνεται ότι προσανατολίζεται σ την διαμόρφωση ενός πακέτου ενίσχυσης του βαμβακιού. Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Agronews, θεωρείται βέβαιη από τους βαμβακοπαραγωγούς η ειδική ενίσχυση του βαμβακιού, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που υφίσταται εδώ και μήνες η αγορά του προϊόντος λόγω των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την ανακοίνωση των αποφάσεων να αργεί, έτσι ώστε να έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα των παραδόσεων στα εκκοκκιστήρια και να είναι σαφή τα παραστατικά που έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται αρμοδίως, θα ισχύσουν όλες παράμετροι που ισχύουν και για την συνδεδεμένη ενίσχυση, έτσι ώστε να αποφευχθούν… περιττές δαπάνες.

Η ενημέρωση που έχει στη διάθεσή του το Agronews κάνει λόγο για μια ενίσχυση που θα ξεκινάει από τα 40 ευρώ το στέμμα και θα περιορίζεται στα 20 για τους μεγάλους καλλιεργητές, δηλαδή θα κινείται σε ένα μέσο όρο περί τα 30 ευρώ το στέμμα και με ανώτατο όριο τα 600 στρέμματα ανά παραγωγό. Από την πλευρά της η Διεπαγγελματική Βάμβακος έχει καταθέσει πρόταση που ανεβάζει σ τα 70 ευρώ το ποσό της στρεμματικής ενίσχυσης.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble