ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κρήτη | Οι παραγωγοί κηπευτικών ζητούν εμπορική ακτοπλοϊκή γραμμή

Προς συζήτηση θα τεθούν τα θέματα που αφορούν τα κηπευτικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό από εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών κηπευτικών της Κρήτης (Ιεράπετρα, Τυμπάκι, Σητεία, Κουντούρα).

H συζήτηση θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα και όπως είπε στα «Χανιώτικα νέα» ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Κουντούρας κ. Γιώργος Χαλκιάς θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Covid, οι δασικοί χάρτες, φορολογικά κίνητρα και παρεμπόριο, οι τιμές της ντομάτας κα.

neratzoulis neo

«Έχουμε ήδη στείλει εγγράφως τα θέματα μας στον Υπουργό προκειμένου να είναι ενημερωμένος για τα προβλήματα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω covid, η τιμή και η διάθεση των προϊόντων μας, οι δασικοί χάρτες που προέκυψαν τώρα και έχουν φέρει πολύ μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες αλλά και κάποια φορολογικά κίνητρα που θέλουμε να δοθούν τα αναφέρουμε στον υπουργό. Πέρα από τα θέματα τα δικά μας των κηπευτικών θα βάλουμε το ζήτημα του ελαιολάδου ότι δεν μπορεί να φεύγει η μεγαλύτερη ποσότητα ακόμα χωρίς να είναι συσκευασμένο και τυποποιημένο! Αυτός είναι και ένας λόγος που η τιμή του είναι παραμένει πεσμένη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιάς.

Πλοίο για Μέση Ανατολή

bakaliko lagos

Επίσης από τους αγρότες θα ζητηθεί να υπάρξει κάποια εμπορική ακτοπλοϊκή γραμμή προς τη Μέση Ανατολή καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από εκεί.

«Φεύγει πλοίο κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά για το Τελ Αβίβ, θα θέλαμε ένα πλοίο και από το Ηράκλειο ώστε να γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα και να ανοίξει μια νέα αγορά και για μας προς αυτήν την περιοχή. Αυτά τα θέματα θα τα βάλουμε στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους» κατέληξε.
Σχετικά άρθρα

Back to top button